Alexander Bălănescu a compus muzica filmului „Muntele Magic”

22 Sep 2015
Alexander Bălănescu a compus muzica filmului „Muntele Magic”
Filmul “Muntele Magic”, semnat de Anca Damian, va deschide anul acesta festivalul Anim’est (2-10 octombrie), aflat la cea de-a zecea ediție, iar înainte de proiecția filmului de la Cinema Studio, publicul va asista la un recital susținut de Alexander Bălănescu. „Pentru mine muzica de film este inima, respirația filmului. Muzica lui Alexander Bălănescu pentru filmul Muntele Magic se dizolvă în corpul filmului și rămâne să ne bântuie după ce proiecția s-a terminat. Colaborarea cu el este în sine un act de creație de neuitat“, a declarat Anca Damian.

“A fost emoționat și interesant să compun muzica pentru acest extraordinar film de animație. Imaginile minunate și unicitatea poveștii acestui aventurier au fost sursele mele de inspirație. A fost o mare provocare să combin influențele musicale Est Europene cu cele din Orientul Mijlociu. Am avut privilegiul de a alege muzicieni straluciți cu care am lucrat de multe ori și de a înregistra în atmosfera unui studio creativ foarte drag mie. Filmele de animație reprezintă de cele mai multe ori colaborările artistice care mă împlinesc cel mai mult, pentru că dau valoare și scop creației muzicale. Acest lucru s-a confirmat în cazul filmului de animație Muntele Magic“ , a declarat compozitorul Alexander Bălănescu.

"Muntele Magic" a fost distins în urmă cu câteva zile cu Mențiunea Specială a Juriului în cadrul celei de-a 39-a ediție a Festivalului Internațional de Animație de la Ottawa, Canada (16-20 septembrie) și cu Mențiunea Specială a Juriului Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary, Cehia (3-11 iulie).  

Alte stiri din Muzica

Ultima oră