"Adevarata" violonista din filmul "Concertul". Sarah Nemteanu canta Ceaikovski la Sala Radio

11 Mai 2015
 O poveste cu totul specială stă în spatele concertului Orchestrei Naţionale Radio, dirijor Nicolae Moldoveanu, ce va avea loc vineri, 15 mai, ora 19.00. Pe scena Sălii Radio va urca violonista de origine română Sarah Nemteanu (născută în Franţa), concertmaestru la Orchestre National de France. Nemteanu este cea care a  consiliat-o pe actriţa Mélanie Laurent pentru rolul principal feminin din filmul „Concertul” - regizat de Radu Mihăileanu - şi a interpretat partitura pentru banda sonoră a producţiei. În evenimentul de la Bucureşti, Sarah Nemţanu va cânta chiar Concertul în re major pentru vioară şi orchestră de Ceaikovski, una dintre cele mai emoţionante lucrări ale repertoriului simfonic, partitura în jurul căreia este conceput scenariul filmului amintit mai sus.  

Într-un interviu publicat în mai 2010 în celebra publicaţie  „Le Figaro”, Sarah Nemţanu declară despre filmul „Concertul”: <(...) mulţi spectatori au fost atât de emoţionaţi de muzica lui Ceaikovski, încât au aşteptat finalul genericului filmului ca să afle numele lucrării şi al interpretului. De altfel, primesc şi astăzi sute de mesaje pe Facebook de la persoane care mă felicită şi mă întreabă unde pot veni să mă asculte. (...) Filmul „Concertul” mi-a schimbat de asemenea modul de a privi muzica: mi-am dat seama că marile opere ale repertoriului, atunci când ies din cadrul clasic, pot avea un puternic impact asupra publicului larg.”

Pe lângă celebra partitură a lui Ceaikovski, la Sala Radio mai sunt in program uvertura „În natură” de Dvořák şi Simfonia a IV-a de Brahms. (A.R.)

 

 

 

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră