A murit cântăreaţa de muzică uşoară Lucky Marinescu

11 Ian 2018 | scris de Marina Constantinoiu
A murit cântăreaţa de muzică uşoară Lucky Marinescu

Cântăreaţa de muzică uşoară Lucky Marinescu a murit miercuri dimineaţă, la vârsta de 83 de ani. Anunţul a fost făcut joi, de fiul său, Lawrence Marinescu, anunţă radioresita.ro. Lucky Marinescu a fost una dintre cele mai difuzate voci ale muzicii uşoare, la Radio România, în deceniile ’70-’80.

„Lucky Marinescu, o mare voce a muzicii uşoare româneşti din anii ’70 s-a stins din viaţă în dimineaţă zilei de 10 ianuarie, în urma unei suferinţe de boală îndelungate. Lucreţia «Lucky» Marinescu s-a născut la 12 Iulie 1934 în oraşul Cahul, România, azi în Republica Moldova. O voce unică, un adevărat simbol al muzicii româneşti, Lucky Marinescu a trăit prin muzică şi pentru muzică. Amintirea ei va dăinui peste ani în inimile şi sufletele noastre”, a transmis Lawrence Marinescu, din Statele Unite ale Americii.

Lucreţia „Lucky” Marinescu a fost o interpretă de muzică uşoară şi moderatoare de televiziune. În anul 1940 familia ei s-a stabilit la Cluj-Napoca. Artista şi-a făcut studiile la Liceul „Sfânta Tereza”, după care a urmat cursurile Conservatorului „Gheorghe Dima”. A lucrat la Teatrul de Operetă şi mai apoi la Teatrul „Contantin Tănase” din Bucureşti.

În anul 1954 a fost angajată la Teatrul „Savoy” din Bucureşti şi a debutat în spectacolul „Magazinul de stat”, cu Nicolae Stroe şi Zizi Şerban.

Între anii 1972 şi 1973, Lucky Marinescu a făcut parte din echipa artistică a Teatrului „Ion Vasilescu” din Bucureşti cu care a făcut turnee în ţările Europei. A cântat pe scena Olympia din Paris şi la Teatrul de Revisă Bobino, Montparnasse, Paris.

Este cunoscută pentru interpretare unor piese precum „Replici” – compusă de Laurenţiu Profeta, pe care a cântat-o în duet cu Cornel Constantiniu, şi „Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie”.

Lucky Marinescu a lansat albumele „Melodii de neuitat” (1999), „Cele mai frumoase melodii” (2000), „Cântec drag” (2003), „Nu mă uita, Lucky” şi „Cuvinte de iubire” (2008).

Lucy Marinescu  a ajuns în Statele Unite, la New York, în 1985, şi s-a stabilit acolo. A trăit în SUA 11 ani, după care s-a reîntors în ţară. Într-un interviu acordat în 2009 jurnalistului Octavian Curpaş, ea explica de ce s-a reîntors în România.

"Nu ştiu de ce am revenit în România. Nu am o explicaţie logică. Poate pentru că m-a tras sufletul înapoi. Sau m-a chemat ţara. Mi-era dor de vecin să-i spun «Bună dimineaţa!». Mi-era dor să mă duc la colt, la pâine şi să întreb - «De ce nu e pâinea proaspătă?» sau vizavi, la magazin, să aleg roşiile sau pentru că „iarba verde de acasă, să mă rătăcesc prin lume nu mă lasă!” , spunea Lucy Marinescu.

Întrebată dacă, odată ajunsă în România, a continua să se ocupe de muzică, ea a declarat: "Da, muzica e viaţa mea".

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră