Povestea lui Ionut, copilul care merge pe jos patru ore pentru a ajunge la școala.

11 Mar 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Povestea lui Ionut, copilul care merge pe jos patru ore pentru a ajunge la școala.

Maine, telespectatorii Kanal D vor putea urmari povestea lui Ionut, un baietel care merge pe jos trei- patru ore pentru a ajunge “in vale”, la scoala.

 

Echipa emisiunii “Asta-i Romania!” s-a deplasat in comuna Ciosa, unul dintre catunele risipite in varf de munte, acolo unde serile oamenilor sunt luminate cu opaitul, iar viata se scurge dupa alt ritm.

 

In acest microunivers incapsulat in timp, sa mergi la doctor sau sa-ti doresti un dascal in sat este deja moft. Nici postasul nu le bate oamenilor la poarta si nici primarul, care nu i-a mai vizitat de patru ani. Ca sa ajunga la primul magazin “din vale”, oamenii trebuie sa strabata, ore in sir, padurile.

 

Familia la care au mers reporterii “Asta-i Romania!” nu s-a aflat printre norocosii din centrul satului la care curentul electric a ajuns. Si asta pentru ca investitia Primariei n-a fost si pentru ei. In tipenia aceasta de colt de Romanie isi poarta pasii dinspre scoala, Ionut. Picioarele ii sunt degerate, dar asta-i soarta pruncilor in catunele rasfirate printre munti!

 

“La 4.00 ma trezesc si la 5.00 plec spre scoala”, spune, in fata camerei de filmat, Ionut. “Cat timp faci pana la scoala?”, intreaba reporterul. “Cate trei-patru ore”, il lamureste baietelul.

Ionut a avut si el parte, odata, de o bucurie care este obisnuinta pentru alti copii de varsta lui: “M-am uitat o singura data la desene animate, in vale, la bunici”.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră