Elevul lui Bănică jr. Florin Răduță a câștigat cel de-al cincilea sezon X Factor

28 Dec 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Elevul lui Bănică jr. Florin Răduță a câștigat cel de-al cincilea sezon X Factor

Florin Răduță a fost ales de publicul care a votat în timpul emisiunii și și-a adjudecat trofeul și marele premiu în valoare de 100.000 de euro cu 51,78 % din voturi. O seară magică și plină de emoție l-a făcut pe tânărul de 21 de ani să cadă în genunchi pe scenă, fără a-și putea potoli lacrimile de fericire. Îmbrățișat de mentorul său, Ștefan Bănică, Florin a mărturisit: „Vreau să le mulțumesc tuturor celor din viața mea care m-au format ca om, lui Ștefan, tuturor celor care au participat la acest show. Vreau doar să mulţumesc oamenilor care au votat!”

Juniorii lui Bănică

Finala X Factor a adus duminică seara la Antena 1 un duel final între doi juniori din echipa lui Bănică: Florin Răduță și Xenia Chitoroagă, puștoaica de 14 ani din Republica Moldova care emană sensibilitate și talent prin toți porii, au fost ultimii doi concurenți între care s-a dat lupta finală.

Pe chipul lui Ștefan Bănică s-a putut citi bucuria că doi ucenici ai săi se luptă pentru trofeu, dar și durerea că numai unul dintre ei va lua titlul. Cu toate acestea, mentorul a ținut să precizeze că pentru el amândoi sunt niște câștigători: „Vreau să le mulțumesc acestor doi copii pentru ce au făcut în concurs, celor de acasă care au gândit corect și au dat șanse unor oameni care au cariera la început de drum, dar și colegilor mei, Horia și Delia, pentru momentele bune din show”, a spus acesta, adăugând că victoria unui concurent din echipa sa e cel mai frumos cadou pe care îl putea primi de ziua numelui. Duelul final l-a adus pe Florin Răduță în fruntea clasamentului cu 51,78 % din voturi, în vreme ce Xenia s-a clasat a doua, la o diferență mică, cu 48,22 de procente.

Spectacol total

Seara finalei X Factor a adus spectacol total pe scenă. Cei patru finaliști au pregătit momente senzaționale alături de mentorii lor, dar și de alte vedete invitate în show. Așa se face că Florin Răduță a cântat alături de Nicoleta Nucă, Xenia a făcut un duet impresionant cu Cornel Ilie de la Vunk, Bravissimo au emoționat pe toți alături de Cezar Ouatu, iar B52 au reînviat muzica celor de la ABBA împreună cu Lora. Un moment extrem de emoționant a fost duetul Xeniei cu mentorul ei, Ștefan Bănică, iar interpretarea piesei ”Yesterday” a celor de la Beatles i-a făcut pe toți să aplaude și să o laude pe puștoaică: chiar și Ștefan i-a mărturisit că el a fost cel care a primit o lecție. Și Horia Brenciu a fost autorul unui număr cu totul și cu totul special alături de Bravissimo, un număr ce a transmis emoție la superlativ.  

Chiar dacă nu a avut pe nimeni în finală, Delia a urcat pe scenă pentru un duet cu Carla’s Dreams. Iar foștii câștigători din sezoanele trecute, Adina Răducan, Tudor Turcu și Florin Ristei și-au unit vocile pentru a da startul spectacolului pe scena X Factor.

O poveste ca-n filme

Povestea lui Florin Răduţă este mai spectaculoasă decât un scenariu de film. Are 21 de ani, a fost crescut de bunica sa, la 18 ani a plecat în Anglia să lucreze ca ospătar şi nu a făcut nici măcar o oră de canto înainte să vină la preselecţiile X Factor. Cu toate acestea, a reuşit să uimească juriul din prima secundă. A avut curajul să vină în faţa tuturor la preselecţii, şi-a spus povestea şi şi-a deschis sufletul, iar asta i-a schimbat viaţa. După câteva luni în care a muncit, şi-a şlefuit talentul şi a lucrat împreună cu cei mai buni artişti din România, Florin Răduţă a câştigat al cincilea sezon X Factor. 

Finala X Factor a fost lider de audiență duminică, 27 decembrie, în intervalul orar 20:29-00:35, cu o medie pe publicul din mediul urban de 7,3 puncte de rating și 16,7 % cota de piață, urmată de Pro Tv cu 6,6 puncte de rating și 15,2 % cota de piață. 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră