De ce statul român e un bou

16 Feb 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
De ce statul român e un bou

Statul român e un bou pentru că deranjul de la Antene pică fix la câteva zile după ce l-au destituit pe șeful de la ANAF. Un motiv în plus ca toată lumea să se întrebe dacă a fost vorba despre prostie sau ticăloșie.

 

Așa e în România. Dacă ești pesimist, crezi în ticăloșie. Optimiștii înclină totdeauna spre prostie.

 

Statul român e un bou, pentru că trebuia să-și lase chiriașii de la Antene pe loc și să le perceapă chirie. Mare, mică – nu contează. Trebuia să le ia banii. Dacă tot se plânge că nu are cu ce să...

Dar, nu, statul român își dă afară chiriașii, îi aruncă în stradă și nu îi pasă că până o să aibă alții (alți chiriași) o să încaseze...din părți. Adică arunci tu vrabia din mână sperând că la o moment dat vei fi vizitat de o cioară.

Și mai e ceva. Statul este un bou, pentru că, este clar că Antenele își vor restrânge activitatea. Deja au tăiat salariile, au dat afară, și ca urmare a noii scheme, vor mai da. Un calcul sumar ne spune ca la un salariu de rahat de 20 milioane – cam cat are net un palmas din televiziune, angajatorul sare cu vreo 34 de milioane. Diferența de 14 milioane se duce la el la stat. Care este EVIDENT un bou. Pentru că dă cu piciorul la banii ăștia.

 

Apoi statul este un bou pentru că duce lipsă de proceduri. Nu știe să comunice și chiar când are intenții pozitive, orice ar face se întoarce împotriva sa. Pentru că, v-am spus, e bou. S-a ajuns unde vrea Antena 3. Avem un parastas LIVE.

Vă mai aduceți aminte de Băsescu? De „Dragă Stolo”? A lăcrimat puțin, s-a dat victimă și a luat un mandat. Apoi încă unul. Zece ani

Vă mai amintiți de Oprescu? L-a imitat genial pe Băsescu. „Au încercat să mă oprească să candidez”. A luat și ăsta două mandate.

Acum antena 3 face ce știe mai bine. Se autovictimizează. O face impecabil. Joacă aria asta de ani de zile. A fost victima lui Băsescu, acum și-a găsit alt sistem ticăloșit.

 

Iar statul, da, e un bou, și le dă apă la moară.

 

PS. O nouă dovadă că statul e un bou vine când închei materialul. Riseproject scrie că Iohannis continuă să încaseze chiria pentru casa de la Sibiu. Explicația este simplă. Raifeissen (chiriașul clădirii) nu a fost notificat de NIMENI că respectiva clădire și-ar fi schimbat proprietarul, deși sentința Curții de Apel este definitivă și s-a produs prin noiembrie...

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră