Dan C Mihăilescu face, de luni, "Cartea de la ora 5". Online.

30 Ian 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Dan C Mihăilescu face, de luni,

“Omul care aduce cartea” se transformă în "Cartea de la ora 5" și va fi difuzată online, începând din 1 februarie, pe platforma www.carteadelaora5.ro. Înâmplător sau nu, emisiunea coincide cu ora la care televiziunile se întrec în a prezenta știri despre crime, tâlhării și accidente.

Noua emisiune a lui Dan C. Mihăilescu este realizată cu sprijinul eMAG și va fi difuzată de luni până vineri, de la ora 17:00.

"Dacă la 47 de ani am fost scos din vizuina mea de bursuc, m-am lăsat aruncat pe sticlă, poate că acum la 62 de ani ar fi bine să cârmesc, să trec înspre online", a declarat Dan C. Mihăilescu,  într-o conferinţă de presă.

Mai puține cărți savante...

"Aveam prejudecata că tot ce e online este mizerabil. Aveam prejudecata că lumea suferă de misologie, dar am rămas uimit cât de multă dorinţă de cultură există printre oameni, printre puştimea de azi. Dorinţele de emoţie, de 'feeling' rămân neschimbate, romanele fantastice de azi reeditează basmele din copilăria noastră. M-a întrebat cineva de la TVR Cultural dacă vreau să rămân în online, pentru că asta implică, în rândul oamenilor de cultură, căderea în derizoriu. Răspunsul meu a fost că vreau să sălăşluiesc într-o lume diferită, inedită. Voi prezenta mai puţine cărţi savante, ultra-specializate, voi încerca să mă modelez după un public nişat, compartimentat, între 25 - 40 de ani", a explicat Dan C. Mihăilescu.

Prima carte despre care va vorbi Dan C. Mihăilescu în noua sa emisiune va fi "Solenoid", cel mai recent roman al scriitorului Mircea Cărtărescu.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră