Celebra jurnalistă Christiane Amanpour, de la CNN, în centrul unui scandal

18 Noi 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Celebra jurnalistă Christiane Amanpour, de la CNN, în centrul unui scandal

Totul a început la 13 noiembrie, când celebra jurnalistă Christiane Amanpour, de la CNN, a comparat Kristallnacht - Noaptea de cristal, cu mandatul preşedintelui american Donald Trump.

Comparația este un afront - a scris, duminică, consulul general israelian din Atlanta, unde este sediul CNN, relatează corespondentul Radio România Actualităţi la Ierusalim, Dragoş Ciocîrlan.

Într-o scrisoare adresată vicepreședintelui executiv al CNN, consulul Anat Sultan-Dadon, a cerut ca Amanpour și CNN să își ceară scuze. Amanpour a comparat Kristallnacht - Noaptea de cristal, care a dus la genocid împotriva unei întregi entități, cu președintele american Donald Trump. Noaptea de cristal a fost capitolul de deschidere al Holocaustului în care Germania nazistă a ucis șase milioane de evrei.

Ministrul israelian pentru problemele diasporei, Omer Yankelevitch, a cerut, de asemenea, scuze de la Amanpour, spunând că CNN ar trebui să fie partener în combaterea antisemitismului. "Titluri ieftine sau o agendă politică denaturează adevărul istoric. Comparația prostească făcută de Amanpour între Kristallnacht și Trump trebuie să conducă la demiterea ei imediat. Nu există imunitate pentru cei care neagă Holocaustu"l - a scris pe Twitter fostul consul general de la New York Dani Dayan.

În cele din urmă, ieri Amanpour și-a cerut scuze pentru asocierea pe care a făcut-o săptămâna trecută în emisiunea sa între pogromul nazist din Europa și mandatul președintelui Donald Trump.

”Noaptea de cristal” a fost "începutul ororilor Holocaustului, nu ar fi trebuit să juxtapun", a spus Amanpour între altele. ”Regret orice durere pe care afirmația mea a provocat-o”, a afirmat aceasta.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră