Haaa...haa...Psihologii au constatat că bărbaţii sunt mai amuzanţi decât femeile. Cum comentaţi?

08 Noi 2019
Haaa...haa...Psihologii au constatat că bărbaţii sunt mai amuzanţi decât femeile. Cum comentaţi?

Psihologii americani au ridicat rivalitatea dintre sexe la un nou nivel, declarând că, pe baza analizei din studiile anterioare, bărbaţii sunt în general mai amuzanţi decât femeile.

Psihologii de la Universitatea din Aberystwyth şi Universitatea din Carolina de Nord au analizat 28 de studii anterioare care au identificat cât de distractivi au fost participanţii – în total 5.057.

Majoritatea voluntarilor au fost rugaţi să scrie o remarcă spirituală pe un desen, iar rezultatele au indicat că 63% dintre bărbaţi au fost mai amuzanţi decât femeile.

„Faptul că reprezentanţii sexului puternic sunt, în medie, mai distractivi decât reprezentantele sexului slab, nu înseamnă că toţii bărbaţii sunt mai amuzanţi decât toate femeile”, a subliniat dr. Gil Greengross, şeful echipei de cercetători.

„Există mari comediante precum Sarah Silverman, Tina Fey sau Ali Wong şi multe altele, care sunt mai distractive decât 99,9% dintre bărbaţi”, a adăugat dr.Greengross.

Psihologii explică această capacitate de umor diferită la bărbaţi şi femei prin prejudecăţi sociale.

„Este posibil ca această atitudine să fie atât de răspândită, încât influenţa societăţii să descurajeze fetele şi femeile să-şi dezvolte şi să-şi exprime umorul. Femeile sunt percepute ca fiind mai puţin distractive”, susţine dr.Greengros, însă precizează că există puţine informaţii despre acest lucru.

„Pe de altă parte, umorul are rolul său şi în alegerea unui partener. Umorul care conduce către inteligenţă rămâne calitatea dorită a partenerului. Bărbaţii preferă femeile care râd de glumele lor. Acest lucru înseamnă că în istoria evolutivă, bărbaţii au fost nevoiţi să concureze mai mult pentru a impresiona femeile cu umorul lor”, a precizat dr.Greengross.

Alte stiri din Life style

Ultima oră