Douăsprezece cămile, tratate cu botox pentru a fi mai drăguţe. Ce s-a întâmplat cu ele

24 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Douăsprezece cămile, tratate cu botox pentru a fi mai drăguţe. Ce s-a întâmplat cu ele

O duzină de cămile a fost interzisă de la un concurs de frumusețe din Arabia Saudită, deoarece agenții lor au folosit Botox pentru a le face mai atractive pentru judecători, relatează independent.co.uk.

Animalele au fost respinse pentru încălcarea regulilor stricte ale Festivalului Cămilei "Regele Abdulaziz", care are loc anual timp de 28 de zile la periferia capitalei saudite, Riyad.

Premiile totale, în numerar, pentru proprietarii de cămile câștigătoare în competițiile festivalului se ridică la 40,3 milioane de lire sterline. "Cămila este un simbol al Arabiei Saudite", a explicat judecătorul-șef al spectacolului, Fawzan al-Madi. "Noi l-am păstrat din necesitate, acum ca pe o distracție".

Autoritățile saudite au relocat festivalul anul trecut din deșert la marginea capitalei. Pe un platou stâncos, guvernul a amenajat un loc permanent pentru a găzdui evenimentele principale. Aici se pot organiza şi licitaţii în care cămilele de calitate pot aduce proprietarilor milioane de riali.

Există tarabe și magazine de suveniruri, o grădină zoologică cu cele mai înalte și mai scunde cămile din lume, un muzeu cu sculpturi de cămilă din nisip în mărime naturală, corturi pentru degustarea laptelui de cămilă și vizionarea de țesături din păr de cămilă și un planetariu care arată cum călăresc arabii cămilele prin deșert, călăuziţi de stele.

Organizatorii spun că acest "sat de patrimoniu" se va extinde în următorii ani. Anul acesta, după două săptămâni de festival, participarea este de aproximativ o treime față de anul trecut, circa 300.000 de persoane. 

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră