Blonda care i-a făcut pe bărbați să viseze cu ochii deschiși a ajuns semicentenară

25 Aug 2020
Blonda care i-a făcut pe bărbați să viseze cu ochii deschiși a ajuns semicentenară

Celebrul fotomodel Claudia Schiffer s-a născut, la 25 august 1970, în oraşul Rheinberg, din landul Renania de Nord-Westfalia, conform fashionmodeldirectory.com.

Deşi îşi dorea să devină avocat şi să lucreze împreună cu tatăl ei, la vârsta de 17 ani a fost remarcată de Michael Levaton, şeful Metropolitan Model Agency, care i-a propus un contract în industria modei, potrivit site-ului cinemagia.ro.

Având forme de invidiat, părul blond, ochii de o nuanţă deosebită de albastru şi înălţimea de 1,80 m, a ajuns în vârful topurilor de popularitate în anii '90, devenind unul dintre manechinele de succes. A pozat pentru revista "Elle", la Paris, şi, ulterior, a fost aleasă de Karl Lagerfeld, director de creaţie la Chanel, să devină noua imagine a faimoasei case de modă franceze.

A prezentat creaţii vestimentare pentru Versace, Jil Sander, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren, Valentino.

Claudia Schiffer a apărut pe copertele unor celebre reviste de fashion, cum ar fi "Harper's Bazaar", "Cosmopolitan" sau "Vanity Fair", dar a fost solicitată şi de publicaţii care nu sunt de profil, precum "Rolling Stone" şi "Time". De-a lungul carierei sale, a pozat pentru peste 1.000 de coperte ale unor publicaţii de top.

A făcut parte din distribuţia mai multor pelicule, prima sa apariţie pe marele ecran fiind în ''Richie Rich'' (1994). Au urmat roluri în ''The Blackout'' (1997), ''Black and White'' (1999) şi ''Friends & Lovers'' (1999), potrivit imdb.com.

A avut scurte apariţii şi în peliculele ''In Pursuit'' (2001), ''Life Without Dick'' (2001), ''Zoolander'' (2001). Cea mai recentă prezenţă a sa într-un film datează din 2003, când a jucat rolul Carol în comedia romantică "Love Actually".

Claudia Schiffer a jucat în câteva episoade ale sitcomurilor "Dharma & Greg" şi "Arrested Development". Poate fi admirată şi în videoclipul "Uptown Girl", lansat în 2001 de trupa Westlife.

A fost invitată la unele dintre cele mai importante şi populare talk-show-uri din lume, printre care "Larry King Live", "Late Show David Latterman", "Late Night cu Conan O'Brien".

Claudia Schiffer a fost gazda ceremoniilor de decernare a disctincţiilor French Fashion Awards şi The World Music Awards în Monaco, precizează cinemagia.ro.

A înfiinţat, împreună cu Naomi Campbell, Christy Turlington şi Elle Macpherson, lanţul de restaurante ''Fashion Cafe''.

Claudia a fost aleasă de revista "People" drept una dintre cele mai frumoase 50 de femei din lume în anii 1990 şi 1991.

A fost purtător de cuvânt al unei organizaţii medicale sprijinind lupta împotriva cancerului la sân, precum şi purtător de cuvânt al organizaţiei Make Poverty History. În prezent, este ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF din partea Marii Britanii.

Vorbeşte fluent germana, engleza şi franceza.

A avut o relaţie timp de cinci ani cu iluzionistul David Copperfield. În 2002, s-a căsătorit cu regizorul Matthew Vaughn, cu care are trei copii.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Life style

Ultima oră