Wi-Fi gratuit în Bucureşti - proiect al Primăriei Capitalei

21 Iul 2018
Wi-Fi gratuit în Bucureşti - proiect al Primăriei Capitalei

Consilierii generali ar urma să-şi dea acordul de principiu în şedinţa de săptămâna viitoare pentru implementarea unui proiect privind oferirea de internet Wi-fi gratuit în Bucureşti, relatează News.ro.

În proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi nu sunt oferite multe detalii privind implementarea sau costul proiectului, însă se precizează că ar urmări îndeplinirea obiectivelor pe care şi le-a asumat Guvernul în 2015 prin Strategia naţională privind Agenda Digitală pentru România 2020.

"Guvernul României a aprobat, prin HG nr. 245/7 aprilie 2015, Strategia naţională privind Agenda Digitală pentru România 2020. Documentul preia şi adaptează la situaţia ţării noastre elementele Agendei Digitale pentru Europa, una dintre cele şapte iniţiative pilot ale Strategiei Europa 2020. Agenda Digitală defineşte rolul major pe care utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilot (TIC) va trebui să-l joace în realizarea obiectivelor Europa 2020. (...) Pentru a veni în întâmpinarea obiectivelor Strategiei naţionale de informatizare şi Acţiunilor propuse în cadrul Planului de acţiuni comune – Agenda Digitală, municipiul Bucureşti îşi propune să realizeze proiectul Wi-fi în Bucureşti, care să asigure acces gratuit la internet în Bucureşti”, se arată în proiectul de hotărâre.

Alte stiri din It

Ultima oră