Marea moschee din Bucureşti nu se mai construieşte

12 Iul 2018
Marea moschee din Bucureşti nu se mai construieşte Galerie foto (2)

Proiectul mega-moscheii din Bucureşti a fost abandonat. Controversata moschee nu se mai construieşte, din motive financiare, după cum susţine muftiul Comunității Musulmane din România, Iusuf Murat, în exclusivitate pentru Ştirile TVR.

La Bucureşti urma să fie construită cea mai mare moschee din România. Trebuia ridicată pe un teren de 11 mii de metri pătraţi, în apropiere de Casa Presei Libere.

Proiectul Marii Moschei care urma să fie construită la București a apărut pe site-ul Turkiye Diyanet Foundation, o organizație preocupată de dezvoltarea activităților religioase, sociale și culturale din Turcia. Conform sursei citate, se spera ca lucrările să înceapă în 2017.

Pe lângă moschee și cantină, centrul urma să găzduiască o sală multifuncțională, bibliotecă, băi publice, camere de studiu, tavernă pentru tineri și un centru sportiv.

Anunţul privind construcția moscheei a stârnit, la vremea respectivă, numeroase comentarii şi proteste. Şi în prezent, în Bucureşti, mai ales în zona Casa Presei Libere, pot fi văzute graffitti contra ridicării respectivei moschei.

În mai 2015, Muftiatul Cultului Musulman din România a primit de la RA-APPS în folosința gratuită pentru 49 de ani un teren din apropierea Romexpo. Acolo urma să se construiască un lăcaș de cult, iar Muftiatul avea obligația finalizării construcției în trei ani de la primirea terenului, relatează stiri.tvr.ro.

În mai 2018, Cultul Musulman a informat că nu poate respecta termenul de trei ani prevăzut la Articolul 4 din actul normativ.

Din acest motiv, Secretariatul de Stat pentru Culte a retrocedat terenul către RA-APPS.

Informaţiie au fost furnizate, în exclusivitate, de muftiul Comunităţii Musulmane din România, Iusuf Murat, pentru Ştirile TVR.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră