VESTE FOARTE PROASTĂ. Tarifele de roaming în UE ar putea să nu mai fie eliminate

16 Mai 2015
VESTE FOARTE PROASTĂ. Tarifele de roaming în UE ar putea să nu mai fie eliminate
Parlamentul European a fixat 15 decembrie 2015, ca dată de uniformizare a tarifelor de roaming, Comisia Europeană a recomandat anul 2016. Conform cotidianului german Bild, citat de Reuters, se pare că tot nu vom scapa de tarife diferite de roaming în funcție de țara în care ne aflăm.

”Costurile suplimentare vor rămâne active încă mulți ani de acum încolo”, scrie Bild, referindu-se la documente secrete adoptate de Consiliul European la data de 27 aprilie 2015.

Conform acestui document clasificat, Consiliul de Miniștri a decis ca de la 1 ianuarie 2016 să existe o durată limitată de timp în care se poate vorbi la tariful din țara de proveniență, oriunde te-ai afla în UE. Concret, este vorba doar despre 50 de minute pe an.

După depăşirea celor 50 de minute, se vor activa costurile de roaming. Pachetul include și un număr limitat la 50 SMS-uri în străinătate, taxate la tariful țării de proveniență.

Costurile de roaming au fost reduse treptat de Comisia Europeană începând cu 2007.

”O eliminare completă a lor ar fi o lovitură dură pentru companiile de telefonie mobilă. Italia, în calitate de deținătoare a președinției UE, a încercat anul trecut să blocheze implementarea măsurii, printr-o solicitare de amânare a datei de eliminare a taxelor roaming”, mai scrie sursa citată. (I.D)

 

Alte stiri din It

Ultima oră