Răzvan Gheorghe, liderul hackerilor care au spart serverele FBI, NASA și Pentagonului

14 Mar 2016 | scris de Cristi Semeghin
Răzvan Gheorghe, liderul hackerilor care au spart serverele FBI, NASA și Pentagonului

GhostShell a revenit în centrul atenției în 2015, când au atacat website-ul Smithsonian, cel al statisticilor Socialblade și cel al Muzeului Științei din San Francisco - Explorium, doar pentru a demonstra că încă mai este activă și încă mai poate.

Unul dintre redactorii The Next Web a fost abordat pe email, de la o adresă generică de Yahoo - White Fox - de un utilizator care pretindea că este liderul GhostShell și care își făcea publică identitatea.

"Mă numesc G. Răzvan Eugen și sunt unul dintre cei din spatele grupării intitulate GhostShell. Eu sunt GhostShell. Chiar dacă în atâția ani am purtat și alte identități. Unii dintre voi au scris despre mine ca fiind DeadMallox, o identitate pe care am creat-o pentru a-i împiedica pe ceilalți hackeri care doreau să obțină informații de la mine sau pe agenții federali.

Am 24 de ani, sunt născut pe 16 august 1991 în București, România. În ciuda faptului că am început să călătoresc foarte mult, încă locuiesc acolo, la 15 minute de cea mai mare clădire din Europa, Parlamentul României.

Înainte de a pune bazele GhostShell am făcut parte dintr-o altă grupare de hackeri, MalSec. Malsec am creat-o în 2012, în rețeaua AnonOps, împreună cu un fost membru al lulzsec, care nu fusese identificat și desconspirat. Eu eram responsabil de operațiunile de penetrare, el de relația cu media. Am avut tot felul de neînțelegeri și, suspectând că este un agent federal, ne-am despărțit. Alături de mine au plecat din MalSec toți hackerii pe care îi instruisem eu, ceilalți i-au rămas alături sau au plecat la rândul lor".

Evident, neîncrezător, redactorul de la The Next Web i-a cerut să verifice informațiile prezentate. Eugen s-a conformat, furnizând datele de logare la conturile de Twitter ale GhostShell și DeadMallox.

"Vreau să suport consecințele acțiunilor mele, să stau drept în fața lor și sper că va fi bine. Ceea ce vreau este să fac parte în continuare din industrie. Securitatea cibernetica e un domeniu care îmi place la nebunie cu toata drama pe care o implică și cu problemele legale.

Sper ca și alți hackeri și hacktiviști să fie inspirați de exemplul meu. Doar pentru că am explorat anumite părți din internet și am protestat pentru lucruri ce reprezentau ceva important pentru mine, nu înseamnă că trebuie să-mi fie teamă și să devin paranoic cu cei din jurul meu", i-a declarat Eugen reporterului de la The New Web.

Confesiunea făcută nu-l va absolvi de penitența câtorva ani de închisoare, cărora le va urma o ofertă primită de la una din agențiile de securitate americane, așa cum s-a mai întâmplat și altor hackeri "pocăiți".

Razvan Eugen Gheorghe pasaport

Alte stiri din It

Ultima oră