Oamenii străzii, folosiţi ca transmiţători Wi-Fi mobil

23 Sep 2015
Oamenii străzii, folosiţi ca transmiţători Wi-Fi mobil
Pe străzile din Praga, pentru prima dată, oamenii străzii sunt folosiţi ca "HotSpot mergători" pentru internet wireless. Ei sunt îmbrăcaţi în tricouri pe care scrie că cei care se apropie de ei pot să se conecteze gratuit la Internet, scrie romania-actualitati.ro.

Radim, una din persoanele fără adăpost, a fost de acord să devină un "transmiţător Wi-Fi mobil" în proiectul "Wi-Fi 4 life", în care studentul Lubos Bolecek încearcă să combine utilul cu ajutorul umanitar pentru persoanele fără adăpost, prin serviciul de acces gratuit la internet în locuri unde nu există niciun astfel de semnal.

În cazul în care proiectul se dovedește a fi un succes, Bolecek vrea să-l ofere orașului Praga și furnizorilor de servicii de internet.

El va angaja într-o perioadă de probă șase persoane fără adăpost pentru opt ore pe zi, pe care le vor petrece în cele mai aglomerate locuri din Praga, purtând în buzunar un dispozitiv care permite conectarea la Internet pentru persoane aflate pe o rază de aproximativ 20 de metri.

"Hotspoterii Wi-Fi" vor primi în schimb hrană, îmbrăcăminte şi adăpost şi după şase luni, o ofertă de angajare de la autorităţile locale sau o firmă.

Citiţi mai multe ştiri din IT!
 

Alte stiri din It

Ultima oră