O nouă descoperire revoluționară în IT făcută de americani: hârtia care controlează computerul

02 Sep 2020
O nouă descoperire revoluționară în IT făcută de americani: hârtia care controlează computerul

Cercetătorii de la Universitatea Purdue din statul american Indiana sunt în pragul unei descoperiri revoluționare. Ei au descoperit un procedeu de printare care transformă hârtia într-un veritabil controller. Aceasta va putea controla computere exact ca o tastatură și va funcționa fără baterii, relatează Mediafax.

Inginerii universității americane au dus la bun sfârșit un proces chimic care transformă banala hârtie într-un device Bluetooth.

Hârtia tratată generează electricitate la contactul cu degetul și în viitor va putea fi folosită ca o tastatură fără baterii.

Procedeul presupune acoperirea straturilor printate cu straturi de molecule care nu numai că fac hârtia impermeabilă la apă, ulei sau praf, dar, la contactul cu degetul, generează electricitate.

Descoperirea poate fi transformată în produse de succes precum tastaturile de hârtie și ambalajele smart, susțin inginerii de la Universitatea Purdue.

Hârtia a mai fost folosită pentru experimente și de alți cercetători. La Universitatea Missouri din SUA a fost dezvoltat un device de monitorizare a parametrilor fiziologici folosind hârtie şi creion, iar japonezii au construit un conductor electric extensibil din fâşii de hârtie în tehnica origami.

 

Alte stiri din It

Ultima oră