O companie românească donează UN MILION de euro pentru reconstrucția catedralei Notre Dame

17 Apr 2019 | scris de Istvan Deak
O companie românească donează UN MILION de euro pentru reconstrucția catedralei Notre Dame Galerie foto (2)

Fondatorul unui start-up românesc care produce software-roboți pentru optimizarea proceselor și reducerea costurilor, UiPath, Daniel Dines, a anunțat de pe scena unui eveniment la Paris că în numele companiei va dona un milion de euro pentru reconstrucția catedralei Notre Dame din Paris, devastată de un incendiu declanșat luni.

Dines a postat pe Twitter anunțul, arugementându-și decizia prin faptul că UiPath datorează multe Franței și culturii franceze. "UiPath owes a lot to France and to French culture. It’s time for us to give something back to France. On behalf of UiPath, I would like to pledge 1 million euros for the reconstruction of Notre Dame", said @danieldines at #UiPathTogether Paris. („UiPath datorează multe Franţei şi culturii franceze. Este timpul să dăm şi noi ceva înapoi Franţei. În numele UiPath, aş vrea să donez 1 milion de euro pentru reconstruirea Notre Dame" - n.r).

UiPath a fost fondat în 2015 de Daniel Dines în București.

Compania cu sediul în Statele Unite şi Bucureşti şi cu birouri în şase ţări produce software-roboți care optimizează procesele și reduc costurile.

Mai exact, tehnologia se bazează pe roboți software care înlocuiesc omul în puncte în care ar fi necesară intervenția umană. Ceea ce sună complicat, nu doar simplifică administrarea companiei, ci și folosirea Inteligenței Artificiale (AI).

“Un astfel de robot trebuie perceput ca un pilot-automat. Obiectivul său este să imite actiunile umane. Astfel softul poate să efectueze contabilitatea, corectarea greșelilor, servirea clienților sau verificarea facturilor. Astfel, nu doar că optimizezi procese deja stricte, dar robotul va reuși având acces la toate datele, cu ajutorul Inteligenței Artificiale, să ia cele mai bune decizii pentru viitorul companiei și să  le prezinte în final decidentului. Asta deja e o altă piață de miliarde de dolari”, se arată într-un articol publicat în cotidianul economic german Handelsblatt.

Potențialul UiPath a atras de mai mult timp atenția companiei germane Earlybird, care s-a implicat de ceva vreme în finanțare, iar astăzi startup-ul românesc este evaluat la 1,1 miliarde de dolari. 

Până în prezent s-au strâns peste 800 de milioane de euro pentru fondul de reconstrucție, banii provenind de la câțiva giganți din industria franceză, reprezentați, în cele mai multe cazuri, de mari familii de investitori: Bettencourt-Meyers, Pinault (Kering), Arnault. 

Din România s-a mai anunțat și o mică donație din partea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, care a anunțat că își va dona 10% din salariu, timp de trei luni, în fondul de reconstrucție.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a promis marţi că Notre-Dame, catedrala emblematică a Parisului, va fi reconstruită în termen de cinci ani.

 

 

 

 

 

Alte stiri din It

Ultima oră