Windows 10 primeşte un UPGRADE. Ce se va întâmpla cu sistemul de operare din 2 august (VIDEO)

27 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
Windows 10 primeşte un UPGRADE. Ce se va întâmpla cu sistemul de operare din 2 august (VIDEO)

PC World anunță că, începând din 2 august, Microsoft va face un upgrade aniversar sistemului de operare, un fel de cadou pentru cei care și-au instalat cea mai recentă versiune de Windows.

Potrivit specialiștilor de la PC World, update-ul aduce funcții noi și utile asistentului virtual Cortana, care este mai omniprezent ca oricând.

Astfel, e capabil să vorbească şi să înţeleagă mai multe limbi, să caute prin email-urile ca să găsească biletul de avion sau alte informații importante. În plus, acum este accesibil și dacă ecranul este blocat.

Cortana îţi va semnala întâlnirile programate în calendar, va face rezervări în locul tău, sau va trimite SMS-uri către telefoanele Android şi iOS!

O altă funcție este autentificarea cu amprentă sau recunoaştere facială. Sistemul biometric de autentificare Hello îţi permitea să foloseşti degetul sau recunoaşterea facială ca să deblochezi laptopul sau PC-ul, înlocuind astfel parola. Acum, Microsoft face un pas înainte: poţi face şi plăţi!

Și browser-ul Edge a primit un upgrade: permite instalarea extensiilor, sincronizează datele cu serviciul de stocare în cloud şi e integrat cu Cortana.

Foarte important de reținut este faptul că actualizarea la noua versiune se va face automat pentru cei care au deja instalat Windows 10, iar cei care au 7 sau 8 o pot descărca începând din 2 august de pe site-ul Microsoft.

Alte stiri din It

Ultima oră