Iată cum puteţi fi spionaţi pe WhatsApp

02 Apr 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Iată cum puteţi fi spionaţi pe WhatsApp Galerie foto (2)

Mai acum câteva zile îl auzeam pe Brian Acton, unul dintre co-fondatorii WhatsApp, cumpărată de Facebook, că  le cerea utilizatorilor să-și șteargă conturile din rețeaua socială Facebook, din cauza scandalului privind furtul de date persoanale ale utilizatorilor, prin intermediul companiei Cambridge Analytica.

Credeaţi că WhatsApp este imună la spionaj? Ei, bine, nu! 

O nouă aplicaţie pentru telefoane mobile smartphone permite utilizatorului să afle când un alt utilizator de WhatsApp este online, cât timp a dormit noaptea, la ce oră s-a treuit şi chiar cu cine a făcut schimb de mesaje!

Chatwatch este o aplicaţie pentru Android şi pentru iOS care face posibil să afli mai multe despre activitatea contactelor din lista de WhatsApp.

În mare parte, posibilitatea de a vedea când un prieten a fost online ultima oară pe WhatsApp e foarte folositoare. În anumite cazuri, însă, această funcție poate fi folosită și pentru a spiona persoana respectivă.

Chiar și dacă funcția ”last seen” este dezactivată din contul de WhatsApp, aplicația Chatwatch are posibilitatea de a-și da seama când cineva folosește platforma de chat. Un mic dezavantaj este că e nevoie de aproximativ 24 de ore de monitorizare inițială înainte ca aplicația să ofere informații relevante cu privire la tiparele de folosire ale WhatsApp, de către prieteni.

Este suficient să alegi ţinta şi aplicaţia va putea prezenta un raport detaliat privind orele la care contactul tău este online şi chiar când merge la culcare sau când se trezeşte, chiar dacă "last seen" este ascunsă din parametrii de confidenţialitate.

"Utilizaţi Chatwatch pentru a supraveghea activitatea online a conexiunilor prietenilor, familiei sau angajaţilor dumneavoastră", promit dezvoltatorii aplicaţiei.

Graţie inteligenţei artificale şi unei analize de date, Chatwatch poate determina cu ce prieteni au contactele dumneavoastră un schimb mai intens de mesaje. Pentru a afla asta, sistemul verifică dacă cele două contacte au fost conectate simultan.

Pentru moment, noua unealtă de spionaj nu este disponibilă pentru descărcare decât pe Android, App Store retrăgându-l din magazinul său de aplicaţii. Un abonament pentru supravegherea a 2 contacte costă 1,99 euro pe săptămână, scrie Sputnik France. Cam scump, dar dacă vrei să-ţi prinzi iubitul sau iubita înselându-te, poate că merită.  

Alte stiri din It

Ultima oră