Google a lansat o ofertă de telefonie mobilă hibridă WiFi/4G, Project Fi

02 Mai 2015
Google a lansat o ofertă de telefonie mobilă hibridă WiFi/4G, Project Fi
Google lansează în Statele Unite un serviciu de telefonie mobilă care combină puncte de acces Wi-Fi cu reţele celulare 4G ale operatorilor Sprint şi T-Mobile. Tehnologia proiectului denumit Project Fi, care funcţionează cu un smartphone Android compatibil, Nexus 6, allege în timp real cea mai bună conexiune disponibilă.

Google a încheiat un accord cu operatorii Sprint şi T-Mobile pentru a utiliza reţeaua lor celulară 4G.

Cu Project Fi, Google devine un MVNO, operator de reţea mobilă virtual, care vinde un serviciu de telefonie bazat pe o reţea terţă.

 

Compania a oferit detalii interesante pe pagina de lansare a serviciului. Iată care sunt principalele caracteristici:

1. Reţeaua de wireless – identificare automată şi conectare rapidă la cea mai sigură reţea, fie că este vorba despre Wi-Fi hotspot public sau privat, fie wireless de la operatorii parteneri (Sprint sau T-Mobile). Toate transmisiile prin intermediul acestei reţele sunt criptate.

2. Costul – planul tarifar de bază este de 20 de dolari pe lună, acesta include apeluri şi mesaje text nelimitate, apeluri internaţionale la preţ scăzut, legarea la Wi-Fi. Poţi să adaugi date cu 10 dolari pe 1 GB. Dacă nu foloseşti toate datele, Google îţi returnează 1 dolar pentru fiecare 100MB nefolosiţi. Apelurile internaţionale au acelaşi preţ, indiferent din ce ţară se fac, dar reţeaua te limitează la 2G şi 3G.

3. Experienţa – Apelurile şi mesajele se pot face prin Wi-Fi în caz că nu ai acoperire la telefon. În caz că îţi pierzi semnalul, apelurile sunt rutate de pe Wi-Fi pe reţeaua mobilă şi viceversa fără ca apelul să fie întrerupt. Poţi să suni şi să trimiţi sms-uri folosind numărul tău de telefon pe orice dispozitiv care are Hangouts, precum tabletă, telefon sau calculator.

Trebuie să ştiţi că pentru a beneficia de acest serviciu de la Google trebuie să aveţi Nexus 6. Este singurul smartphone care suportă această tehnologie. În plus, trebuie să vedeţi dacă aveţi acoperire pentru Project Fi. Acest lucru se face foarte simplu!

Atunci când vă înscrieţi pentru Project Fi, vi se cere codul zip, informaţia este procesată de Google şi aflaţi imediat dacă puteţi să beneficiaţi de acest serviciu şi dacă în zona voastră are acoperire. (M.C)

 

Alte stiri din It

Ultima oră