Google Chrome spionează toate fişierele din computer

07 Apr 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Google Chrome spionează toate fişierele din computer

Cel mai utilizat browser din lume, Google Chrome, scanează în permanenţă practic toate fişierele din computere care funcţionează cu sistemul de operare Windows, potrivit Motherboard, care îl citează pe specialistei în cyber-securitate Kelly Shortridge.

Experta afirmă că Google Chrome verifică toate fişierele, inclusiv documentele. Potrivit acesteia, problema constă într-un soft, Chrome Cleanup Tool, al companiei de securitate informatică ESET, creatoarea unui celebru antivirus. 

Anul trecut, browserul a cerut utilizatorilor să i se permită câteva actualizări, cu promisiunea de a face folosirea internetului de pe computerele cu Windows mai „curată” și mai „sigură”. În consecință, Chrome a dăugat un „antivirus basic”, denumit Chrome Cleanup Tool, un software al companiei de securitate informatică ESET.

Chrome scanează computerul, căutând programe malware care ar putea ataca, şi utilizează softul antivirusului ESET. Dacă Chrome detectează un malware, trimite metadatele problemei la Google. Asta înseamnă că antivirusul acela transmite metadate ale fișierelor tale și date despre sistemul tău direct la Google. Apoi, îți cere permisiunea de a te scăpa de eventualele fișiere suspecte, dacă le găsește.

Chrome Cleanup Tool este programat să găsească doar programe malware care ar putea intra în conflict cu Chrome. De asemenea, nu-ți instalează extensii dubioase și nici nu îți atașează reclame acolo unde nu ar trebui în browser.

 

Alte stiri din It

Ultima oră