Facebook şi Twitter, tot mai folosite ca surse de ştiri

15 Iul 2015
Facebook şi Twitter, tot mai folosite ca surse de ştiri

Platforma Facebook a reuşit să adune formule de spionaj, victime pentru hărţuire sau tot felul de viruşi, furturi de identitate, dar cu toate astea continuă dezvoltarea într-un mamut online cu servicii tot mai diversificate.

Pentru cei mai atenţi cu fenomenul, partea de sursă de ştiri a prins o creştere rapidă. Iar la miscarea asta a fost atent si Twitter.

Cel mai recent studiu în acest sens arată ca 63% dintre utilizatorii de Facebook citesc stiri de aici, acelasi procent fiind si la Twitter, doar ca la Facebook a fost o crestere mai puternica in ultimii doi ani.

Pentru a face treaba profesional, Facebook a lansat Instant Articles iar Twitter a cumparat Periscope (streaming live) si urmeaza sa lanseze in cursul anului un flux de stiri separat, pentru care va fi si o pictograma dedicată.

În mod clar Google mai pierde din aceasta audienţă media, dar ceea ce conteaza va fi ca publicatiile care mai supravietuesc sa poată “exploata” platforma Facebook si sa nu fie si asta gropar. Mai multe informații, aici.

Alte stiri din It

Ultima oră