"DISPARE" GOOGLE! Anunțul făcut în urmă cu puțin timp de conducerea companiei

11 Aug 2015
Gigantul american Google a anunțat un rebranding surpriză, urmând să-și schimbe puternic structura organizațională prin crearea unui holding numit Alphabet în care Google va fi o filială.
 
Numele Alphabet va înlocui Google pe bursă, iar acest conglomerat de companii va fi condus de Larry Page și Sergey Brin. După restructurare, Google va păstra cele mai cunoscute afaceri ale sale, cum ar fi serviciile de căutare generală pe Internet, aplicațiile, YouTube și Android.
 
Cofondatorul şi directorul general al Google, Larry Page, a anunţat, într-o postare pe blogul oficial al companiei, că Alphabet este o "colecţie de companii", în care Google este cea mai mare dintre ele.
 
"Acest nou Google este un pic mai suplu, iar companiile care se află destul de departe de principalele noastre produse de Internet vor face, în schimb, parte din Alphabet. În esenţă, credem că acest lucru ne oferă mai mult spaţiu de management, să putem să facem în mod independent lucruri care nu au prea multă legătură între ele", a scris Page pe blog.
 
Adresa web a noului holding este si ea iesita din tipare: https://abc.xyz/ 
 
Practic din nou-creata divizie Google vor face parte activitatile de baza (Search, Advertising, Maps, YouTube si Android), iar restul activitatilor vor deveni divizii separate (Google Ventures, Google Capital, Google X, Life Sciences si Calico) ce vor face parte din holdingul Alphabet.
 
Anunțul aduce și schimbări la vârf. Page devine CEO al Alphabet, Brin va fi președinte, Eric Schmidt va fi președinte executiv, Ruth Porat va fi director financiar, iar David C. Drummond va fi director pe probleme juridice.
 
 

Alte stiri din It

Ultima oră