Compania ByteDance Ltd., care deţine Tik Tok, dă în judecată administrația Trump

19 Sep 2020
Compania ByteDance Ltd., care deţine Tik Tok, dă în judecată administrația Trump

Departamentul pentru Comerţ al SUA a a anunţat că descărcarea aplicaţiilor TikTok şi WeChat va fi blocată în Statele Unite începând de duminică.

În acest context, ByteDance Ltd., care deţine aplicaţia TikTok, a cerut unei curţi federale de justiţie din Washington să blocheze decizia administraţiei Donald Trump.

În plângere, avocații ByteDance Ltd. consideră că administrația Trump şi-a depăşit autoritatea când a interzis aplicaţia şi că a făcut asta din motive politice.

În luna august, Donald Trump dădea jumătatea lunii septembrie ca o dată limită pentru funcționarea TikTok în SUA.

Potrivit estimărilor, 57% dintre utilizatorii TikTok sunt în Asia. La nivelul anului trecut, aplicația a înregistrat peste 738 de milioane de noi descărcări, dintre care 46 de milioane de pe teritoriul SUA, potrivit datelor centralizate de businessofapps.com.

TikTok a fost lansată în China în septembrie 2016 de Zhang Yiming. Un an mai târziu, TikTok se lansa internațional iar succesul a venit rapid. Fuziunea în august 2018 cu Musical.ly a fost parte din rețeta succesului.

În 2019 trecea de 1 miliard de utilizatori. În ceea ce priveşte numărul de utilizatori activi zilnic, TikTok a depăşit LinkedIn, Twitter, Pinterest şi Snapchat. Dintre aceştia, circa 150 de milioane reprezintă utilizatori activi doar în China.

Alte stiri din It

Ultima oră