Atenție utilizatori de smartphone! Milioane de dispozitive, infectate de virusul Judy! Verifică-ți telefonul!

30 Mai 2017
Atenție utilizatori de smartphone! Milioane de dispozitive, infectate de virusul Judy! Verifică-ți telefonul!

Un nou virus de tip malware și-a găsit deja cuib pe mlioane de telefoane la nivel global, concurând în intensitatea propagării pe fratele mai mare, ransomeware-ul WannaCry, ce și-a făcut de cap pe PC-urile din toată lumea în urmă cu puțin timp.

Virusul, pe numele lui Judy folosește dispozitivele infectate pentru a genera un mare număr de click-uri frauduloase pe reclame, aducătoare de venituri importante pentru cei care l-au creat.

Odată ce virusul a fost descărcat, dispozitivul se conectează prin internet la un server de comandă și control, care livrează reclamele care vor încasa click-urile aducătoare de bani.

Judy a fost descoperit în produsele unei companii coreeane de soft - Kiniwi în 41 de aplicații disponibile pe Google Play, unele dintre ele putând fi descărcate de acolo de ani buni, lucru demonstrat și de estimarea numărului de download-uri - între 4,5 și 8,5 milioane.

Hackerii au reușit să strecoare nedetectat codul virusului prin operațiunile de verificare pe care cei de la Google le fac înainte de a permite descărcarea unei aplicații de pe platforma dedicată

Puteți verifica dacă smartphone-ul din dotare a fost infectat de Judy consultând dacă ați descărcat vreuna din  aplicațiilor produse de compania coreană.

Google a anunțat că a închis accesul la toate aplicațiile infectate de Judy.

 

 

Alte stiri din It

Ultima oră