NEXUS 6P. Smartphone premium Huawei-Google, cu Android 6.0 Marshmallow

30 Sep 2015 | scris de Marina Constantinoiu
NEXUS 6P. Smartphone premium Huawei-Google, cu Android 6.0 Marshmallow

Huawei și Google au prezentat în San Francisco Nexus 6P, un smartphone premium, care rulează varianta Android 6.0 Marshmallow, cel mai nou sistem de operare dezvoltat de Google.

Cu un corp elegant, din metal, și partea din spate a telefonului construită din aluminiu anodizat, cu particule de diamante dispuse pe margini, care contribuie la reflexia luminii, permițând astfel camerei foto să captureze imaginile în mișcare, chiar și în condiții de iluminare scăzută, Nexus 6P are un ecran AMOLED WQHD, de 5,7 inci, cu rezoluție de 518 ppi.

Nexus 6P include difuzoare stereo frontale, pentru sunete redate fidel.

Cu un procesor octa-core Qualcomm® Snapdragon™ 810 v2.1, smartphone-ul oferă performanțe uimitoare, iar bateria este de 3450mAh. Cu un port USB reversibil de tip C, o încărcare de doar 10 minute asigură o durată de viață a bateriei de până la șapte ore, potrivit producătorului.

Modelul Nexus 6P are o cameră foto performantă, de 12MP, perfectă pentru fotografiile captate în aer liber, dar care iese în evidență în momentul în care există condiții de iluminare scăzută. Astfel, dimensiunea mai mare a pixelului, de 1,55 microni, captează mai multă lumină, chiar și în condițiile de iluminare scăzută, surprinzând detalii uimitoare și imagini foarte clare.

Nexus 6P este capabil să înregistreze 4K, precum și să surprindă clipuri video de tip slow-motion.

Nexus 6P dispune și de o cameră foto frontală de 8MP, care încorporează tehnologia inovatoare Google HDR+, conferindu-i statutul de una din cele mai bune camere pentru selfie-uri de pe piață.

Modelul Nexus 6P este mai rapid și mai sigur datorită funcției Nexus Imprint. Localizat pe partea din spate a dispozitivului, cititorul de amprente va permite ca o singură atingere să deblocheze telefonul, pentru un acces facil și ușor către aplicații.

Nexus 6P va fi disponibil în peste 30 de țări, inclusiv Statele Unite, Canada, Germania, Anglia, Japonia, Austalia și India. Modelul este disponibil pentru pre-comandă în Statele Unite, Canada, Anglia, Irlanda și Japonia, prin intermediul magazinelor Google, începând cu 29 septembrie. Deocamdată nu sunt vești despre România.

Cu un spațiu de stocare de 32GB, 64GB sau 128GB, smartphone-ul va fi disponibil în trei variante de culoare: negru, alb și argintiu.

 

 

Alte stiri din Gadget

Ultima oră