Ce cameră video alegem? Review Next Base 4063

13 Dec 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Ce cameră video alegem? Review Next Base 4063

De multa vreme căutam să îmi cumpăr o cameră auto. Nu prea știam însă ce să caut, cui să cer recomandări...până când în mână mi-a căzut un model nou, de la o firmă dspre care nu știam prea multe.

Trebuie spus că un astfel de obiect te poate costa, pe o piată cu suficient de multe modele undeva între 80 de lei și 1.600. Ca peste tot, modele făcute “pe vapor” sau modele “de fițe”. Pentru a nu oferi cât nu face, dacă  nu ai câștigat la lotto sau tocmai ți-a rămas ceva mărunțiș după comercializarea rinichiului, un minim de research trebuie făcut.

În mână ne-a căzut  un device de la Next Base, modelul 4063, ultimul venit în gamă. Așadar...

Unpacking

Cutia bine construită, făcută după toate regulile de marketing. La interior Next Base 4063 este așezat în mai multe cutiuțe și compartimente. Găsim la interior, în afara camerei propriu-zise, piciorul-ventuză cu care ea este lipită de parbriz, care înglobează și gps-ul, alimentatorul cu un cablu destul de lung, un alt cablu de date, pentru comunicarea cu calculatorul și CD-ul de instalare. Evident și câteva hârtii pentru quickstart.

Specificații

Dar ce spune producătorul despre Next Base 4063?

Ecranul LCD color are 2.7 inch (16:9). Senzorul CMOS SONY are 2 MP și asigură o rezoluție maximă de 1920x1080@ 30fps Full HD. Unghiul de deschidere al  lentilei este de 150 de grade. Imaginea se stochează pe un card microSD, capacitatea maximă 64GB. Bateria are 260mAh (autonomie 30 de minute).

Ce card să iau? Calculul îl puteai face cam așa – pentru 60 de minute de inregistrare ai nevoie de 8 GB. Maximum de memorie, 64GB îți ajunge pentru 480 de minute.

Prima impresie

Favorabilă, fără îndoială. Camera se fixează pe parbriz cu ajutorul unei ventuze, iar securizarea se face prin rotirea unei pârghii. Apoi se instalează/fixează camera prin alunecarea pe o șină. În acel moment, ai certitudinea nu numai că device-ul este bine fixat dar și că acesta se va afla în contact cu GPS-ul extern. În fine, se montează cablul de alimentare, prin introducerea în soclul ventuzei.

Sistemul pare logic. Firul de alimentare este suficient de lung, astfel încât însuși producătorul în instrucțiunile de instalare îți propune să îți camuflezi pe margine, prin ramă și montantul A. Vei scăpa, așadar de orice “atârnătoare” din zona oglinzii retrovizoare. Apoi, in momentul in care iesi din masină, pentru a nu avea vreo bucurie, poți scoate camera din șina ei și...gata. Ce-i drept pentru extragere, trebuie acționată o pârghie plasată puțin cam ciudat, dar după ce îți dai seama cum merge treaba...nu ar trebui să mai fie vreo problemă.

O bilă albă este și chargerul. Fabricantul s-a gândit că este posibil să îți monopolizeze singura priză (bricheta) din mașină, așa că a prevăzut alimentatorul cu o mufă USB, pt telefon. Good thinking!

La drum

Trebuie spus că după ce vei citi instrucțiunile (de pe CD) vei avea nevoie de 10 minute să îți dai seama ce trebuie făcut. Dacă nu o faci, timpul o să fie dublu...dar cam asta-i totul.

Nu te aștepta să vezi cine știe ce pe ecranul de 2.7 inch. Nu vei reuși. Păstrează-ți surpriza pentru acasă!

Pentru că, da, WOW, gângania asta mică îți “intinde” pe cei 24 sau 27 de inchi ai monitorului o imagine de toată frumusețea.

Nu contează dacă e soare sau nu. Dacă e noapte. Sau dacă îți bate soarele direct. Rezultatul este peste așteptări.

Ce-i mai drăguț poate că acum începe. CD-ul cu instrucțiuni conține și un progrămel cu ajutorul căruia poți vedea ce ai filmat. Programul îți preia datele de GPS și permanent, la vizualizarea imaginilor vei putea vedea locul pe Google Maps unde au fost filmate , dar și coordonate. De asemenea, sunt disponibile viteza de deplasare și direcția. Cu ajutorul altei funcții poți face print-screenuri ale filmului.  Pretty Cool. Și da, poți face mult mai multe lucruri cu respectivul  program, dar asta va rămâne să descoperi singur.

Ce ar mai fi de spus? Că Next Base 4063 beneficiează de WIFI, ceea ce înseamnă că poți downloada filmulețele direct pe smartphone, în caz de urgență.

Că senzorul G incorporat, în cazul unui impact, va proteja  suprascrierea fisierelor, blocându-le și salvându-le automat. Vă dați seama că nu am încercat asta acasă, nu?

Dacă te lasă inima și alegi să părăsești camera în mașină, la conectarea acesteia la o sursă externă de alimentare ea indeplinește funcția și de watch dog.

Camera are un microfon incorporat, așa că filmulețele tale vor avea sonor. E bine să știi asta, în cazul în care vrei să comentezi traficul. Sau în cazul în care nu vrei să scapi vreo injurătură.

Un alt lucru pozitiv este faptul că filmarea începe în mod automat la punerea în mișcare a mașinii.

Next Base 4063 poate fi achiziționat de AICI https://store.falcon.ro/camera-auto-dvr-camera. Este magazinu celor de la Falcon Electronics, care derulează în acest sfârșit de ani campania Martor in trafic. Produsul este oferit cu un discount de 15%.

Doua filmari. Una pe timp de zi, cealalta in pasajul UNIREA

Alte stiri din Gadget

Ultima oră