Un scurtmetraj românesc, selectat în secţiunea Cinéfondation a Festivalului de Film de la Cannes

03 Iul 2020
Un scurtmetraj românesc, selectat în secţiunea Cinéfondation a Festivalului de Film de la Cannes

Scurtmetrajul "Contraindicaţii", regizat de Lucia Chicoş de la UNATC "I.L. Caragiale", a fost selectat în secţiunea Cinéfondation a Festivalului de Film de la Cannes.

Organizatorii au anunţat, joi, peliculele selectate în secţiunea Cinéfondation.

Producţia Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” este singura prezenţă românească din totalul celor 17 de filme.

Universităţi din Argentina, Israel, Polonia, Portugalia, SUA şi Franţa se află printre prezenţe în selecţie. 

Selecţia Cinéfondation prezintă scurtmetraje produse de studenţi de la şcoli dinîntreaga lume, iar de-a lungul anilor aici au fost prezentate creaţii ale unor cineaşti precum: Cătălin Mitulescu, Corneliu Porumboiu, Emmanuelle Bercot, Deniz Gamze Ergüven, Léa Mysius, Kornél Mundruczó, Claire Burger, Jessica Hausner, Annie Silverstein, Asif Kapadia, Pippa Bianco, Dani Rosenberg, Alice Furtado, Anna Cazenave Cambet, Etienne Kallos şi Nadav Lapid.

La a 23-a ediţie, comitetul de selecţie de anul acesta, condus de Dimitra Karya, a ales 17 filme, dintre care 11 realizate de bărbaţi şi 8 de femei. Ele au fost selectate din 1.952. 

Proiecţiile filmelor din Cinéfondation, care vor culmina cu premiile juriului, vor avea loc toamna viitoare la Palais des Festivals din Cannes. Data exactă şi numele membrilor juriului vor fi anunţate în curând. 

Ediţia de anul acesta este dedicată memoriei lui David Kessler (1959-2020), care a susţinut şi preţuit Cinéfondation. 

 

Alte stiri din Film

Ultima oră