"Toni Erdmann" a deschis "Les Films de Cannes a Bucarest" în prezența regizoarei Maren Ade

15 Oct 2016 | scris de Sebastian S. Eduard

"Les Films de Cannes a Bucarest" a fost deschis oficial, vineri, cu filmul "Toni Erdmann", propunerea Germaniei la Oscar. Proiec'ia de gala a avut loc în prezența regizoarei Maren Ade.

"Este o plăcere să mă reîntorc la București. În urmă cu doi ani am terminat aici filmările pentru 'Toni Erdmann' și vă mulțumesc foarte mult pentru invitație. Este o foarte frumoasă ocazie să revin aici", a spus Maren Arde.

Printre filmele care vor putea fi văzute în primul week-end al festivalului se află "Juste la fin du monde" al lui Xavier Dolan (Marele Premiu), "American Honey" (regia Andrea Arnold, Premiul Juriului), "Ma'Rosa" (Premiul de interpretare feminină — Jaclyn Jose), "Elle" (regia Paul Verhoeven), propunerea Franței la Oscar, "Fixeur", noul film al lui Adrian Sitaru, și pelicula "Și va fi...". Aceasta este o coproducție a studiourilor Buftea și a Delta Film (Moscova), regizată de cineastul basarabean Valeriu Jereghi, filmată de Vivi Drăgan Vasile și proiectată în Un Certain Regard la Cannes, în 1993. O parte din echipă va fi prezentă la proiecția de duminică, la Cinema Muzeul Țăranului.

"Les Films de Cannes a Bucarest" va avea anul acesta o editie extinsa, pentru ca vor avea loc proiectii concomitente si la Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Alte stiri din Film

Ultima oră