The Sisters Brothers - un western captivant pe marile ecrane din România

11 Apr 2019 | scris de Bianca Maria Drug
The Sisters Brothers - un western captivant pe marile ecrane din România

În perioada 12-18 aprilie se va desfășura a treia ediție a American Independent Film Festival.

În București - la Cinema PRO și la Cinema Muzeul Țăranului, și în Iași - la Cinema Ateneu vor rula în premieră filme premiate sau selectate la festivaluri prestigioase precum Sundance, Toronto, Cannes, Veneția sau Telluride. 

Regizorul Jacques Audiard va fi prezent în deschiderea celei de a treia ediții a American Independent Film Festival pentru premiera celui mai recent filmul al său, The Sisters Brothers, în 12 aprilie, la Cinema PRO din București, ora 20,00.

Jacques Audiard va fi prezent și la a doua proiecție a filmului în cadrul festivalului, sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 16,30, la Cinema Muzeul Țăranului. Va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul.   

Western-ul The Sisters Brothers cu John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed și  Rutger Hauer a fost turnat parțial în România în vara anului 2017.

Citeste si - Actorul Rutger Hauer a murit la vârsta de 75 de ani

Jacques Audiard descoperise potențialul României cu ocazia primei sale vizite în țara noastră, în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, cu filmul său Dheepan - distins cu Palme d’Or, în 2015. 

The Sisters Brothers este unul din filmele străine cu cel mai mare buget turnat în România. Doar pentru decoruri, costume și cai a fost alocat un buget de peste 5 milioane euro. 

Pentru The Sisters Brohers,  Jacques Audiard și co-scenaristul său, Thomas Bidegain, au ecranizat romanul cu același nume al lui Patrick de Witt, un bestseller pe piața nord-americană. 

Romanul a fost tradus în limba română și a apărut la Editura Polirom. Costumele filmului au fost  realizate de creatoarea italo-americană Milena Canonero, cvadruplă câștigătoare de premii Oscar pentru costume din filmele Chariots of Fire, Barry Lindon, Maria Antoaneta și Grand Budapest Hotel.

The Sisters Brothers a fost prezentat în premieră absolută anul trecut la festivalul de film de la Veneția unde a primit Leul de Argint pentru cea mai bună regie. 

Jacques Audiard și-a început cariera de regizor în 1976, în calitate de asistent de regie al lui Roman Polanski, pentru The Tenant.

După 18 ani îi distribuția pe Mathieu Kassovitz și Jean-Louis Trintignant în road-movie-ul Regarde les hommes tomber, primul său lungmetraj, care avea să deschidă drumul multiplelor premii obținute - Cannes, César, BAFTA și Lumière.

Începând cu anii 1970 a scris peste 20 de scenarii pentru filme și seriale TV, a avut câteva apariții ca actor. Și-a continuat activitatea de regizor cu 7 lungmetraje distinse cu premii internaționale.

Printre acestea se numără  De battre mon cœur s’est arrêté (2006, 8 premii César, Premiul BAFTA pentru Cel mai bun film străin), Un profet (2009, Marele Premiu la Cannes și 9 trofee César, nominalizat la Oscar și la Globurile de Aur, premiat cu BAFTA), De rouille et d’os (2012). The Sisters Brothers va rula în România începând cu 19 aprilie în 45 de cinematografe din 26 de orașe.  

Alte stiri din Film

Ultima oră