Retrospectiva Mircea Daneliuc la TIFF 2015

27 Apr 2015
Retrospectiva Mircea Daneliuc la TIFF 2015
Organizatorii Festivalului de Film Transilvania(TIFF) anunta organizarea unei retrospective Mircea Daneliuc cu ocazia implinirii a 40 de la debutul sau cinematografic cu filmuul “Cursa”. Retrospectiva cuprinde 12 filme iar regizorul va fi prezent la proiectia de gala a filmului “Proba de microfon”.

De remarcat ca filmele lui Daneliuc vor fi prezentate in copii digitalizate, cu subtitrari in limba engleza in scopul posibilei reintroduceri a acestora in circuitul international.Organizatorii TIFF apreciaza ca Daneliuc “este renumit pentru filmele subversive lansate in timpul regimului comunist”si se inspira permanent din actualitate “ dand glas propriilor nemultumiri si dezamagiri”.

Cele 12 filme ce vor fi proiectate la TIFF isi propun sa reliefeze evolutia marelui regizor de-a lungul carierei sale: “Cursa”, debutul din 1975,sclipitorul “Proba de microfon”(1980), film realizat in “priza directa”,fabuloasa parabola a regimului comunist din” Croaziera”(1980) dar si o necrutatoare radiografie a epocii postdecembriste realizata in “Patul conjugal”(1993) sau “Senatorul melcilor”(1995).TIFF se desfasoara la Cluj-Napoca in perioada 29 mai-7iunie. 

Alte stiri din Film

Ultima oră