“Ramona” lui Andrei Crețulescu, în selecția oficială “Curtas do Vila do Conde” (VIDEO)

22 Iun 2015
“Ramona” lui Andrei Crețulescu, în selecția oficială “Curtas do Vila do Conde”  (VIDEO)
„Ramona” , în regia lui Andrei Crețulescu, este singurul scurtmetraj românesc selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film Curtas do Vila do Conde. Ajuns la cea de-a 23-a ediţie, Curtas do Vila do Conde IFF, cel mai important eveniment de profil din Portugalia şi unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de film din Europa, se va desfășura între 4 și 12 Iulie.

Scurtmetrajul lui Andrei Crețulescu a avut premiera mondială în cadrul secțiunii „Semaine de la Critique” la Festivalul Internațional de Film de la Cannes unde a câștigat premiul „Canal +”. Premiera națională a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) unde a fost distins cu premiul pentru “Cel mai bun scurtmetraj românesc” (ex-aequo).

Violent, stilizat și fără dialoguri, „Ramona” îi are în distribuție pe Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu și Ana Ularu. Scenariul a fost scris de Andrei Crețulescu, imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, scenografia de Mălina Ionescu iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru și Marius Leftărache.

„Ramona” este cel de-al treilea scurtmetraj al lui Andrei Crețulescu, realizat în aceeași formulă ca primele două. În prezent, Andrei este în post-producție cu „Șapte luni mai târziu”, primul scurtmetraj finanțat de CNC, și în pre-producție cu primul lungmetraj, „Charlton Heston”.



 

Alte stiri din Film

Ultima oră