Filmul “QED” va fi lansat pe DVD la Sibiu

01 Iun 2015
Filmul “QED” va fi lansat pe DVD la Sibiu
Unul dintre cele mai apreciate filme românești din 2014, „QED” (aka „Quod Erat Demonstrandum”), în regia lui Andrei Gruzsniczki, va fi disponibil din 15 iunie în format DVD. Un film captivant despre compromis, prietenie și trădare, apreciat de presa internațională și proiectat la Roma, New York sau Karlovy Vary, „QED” aduce pe ecrane doi actori renumiți pentru performanțele din teatru, Ofelia Popii și Sorin Leoveanu, alături de Florin Piersic Jr.

Lansarea oficială a filmului pe DVD va avea loc miercuri 10 Iunie, de la ora 20, la Librăria Habitus din Sibiu. Evenimentul se va desfășura în cadrul cinematecii “CINE M-A văzut la Habitus”, în prezența actorilor Ofelia Popii și Sorin Leoveanu dar și a producătorului Velvet Moraru și a regizorului Andrei Gruzsniczki.

Drama cu accente de policier are ca punct de plecare decizia unui matematician de a publica o cercetare într-o revistă a unei universităţi americane, în 1984, fără acordul Partidului. Gestul său nu rămâne fără consecințe. „QED trage cu ochiul la modelul clasic de film de spionaj – se disting ecouri din producțiile americane de anii 40, precum OSS, The Iron Curtain și The House on 92nd Street. Trădările sunt pe cale să se întâmple”, scrie „The Independent Magazine” din New York.

DVD-ul cu filmul va conține subtitluri în limbile engleză, franceză, italiană, maghiară și ebraică, making of, scene căzute la montaj dar și o broșură de prezentare a personajelor.
 

Alte stiri din Film

Ultima oră