Premiera săptămânii. O tipă dezastru. O comedie altfel

25 Iul 2015
Premiera săptămânii. O tipă dezastru. O comedie altfel
O comedie interesantă, și pe cât de interesantă pe atât de “altfel”, are premiera în acest week-end. “Trainwreck/ O tipă dezastru” este povestea unei femei care a învățat de mică, de la tatăl ei, că partenerul este un fel de păpușă, pe care o schimbi când vrei. 

Și cum în copilărie te plictiseai destul de repede de actuala păpușa, găseai totdeauna magazine unde puteai completa colecția. Și așa a ajuns Amy a noastră la vreo 30 și ceva de anișori, deșteaptă dar nu din cale afară, frumoasă dar nu superbă, să colecționeze bărbați.

Colecționara
Amy este o femeie care-și trăiește viața fără să se justifice pentru ceva, chiar și atunci când ar cam fi cazul s-o facă… De când era mică, i s-a băgat în cap de către aventurierul său tată că monogamia nu e realistă. Acum, ajunsă la maturitate, Amy e redactor la o revistă și își duce viața conform cu această “învățătură” părintească; savurează din plin libertatea pe care i-o dă lipsa totală de implicare în legături amoroase serioase, pe care le consideră absolut plictisitoare, când, de fapt, viața ei nu e decât o rutină.

Când își dă seama că începe să se îndrăgostească de cel care e subiectul noului articol la care lucrează, un medic sportiv de succes și plin de farmec, pe nume Aaron Conners (Bill Hader), Amy începe să se întrebe dacă nu cumva alți adulți, precum acest tip care chiar pare s-o placă de-adevăratelea, știu ei ceva ce ea nu știe și că s-ar putea să aibă dreptate cei care cred în iubirea care ține o viață.


Comedia îi mai are în distribuție alături de Schumer pe Brie larson, John Cena, Tilda Swinton și LeBron James. Rolul titular îi aparține lui Amy Schumer, o obișnuită a cluburilor de comedie din State și un star în ascensiune.




Who the f.. is Amy?
Judd Apatow, producătorul comediei, are renumele de a crea rampe de lansare pentru nou-veniții pe scena comediei americane, însă nu e niciun dubiu că Amy Schumer și-a câștigat notorietatea singură, încetul cu încetul. De la stand-up-urile ei de o sinceritate brutală din cluburile de comedie, la clipurile care au devenit virale imediat ce au fost postate online, precum clasicele, de acum, “Girl, You Don’t Need Makeup,” “12 Angry Men Inside Amy Schumer” și “Last F**kable Day”, Amy Schumer a devenit un nume din ce în ce mai căutat pe scena comediei fruste și fără inhibiții.

Combinând confesiunile personale, comentariul de corectitudine politică și spiritul de observație ascuțit, Schumer este iubită de public pentru că îi oferă o experiență care e nu numai distractivă, ci și extrem de inteligentă.

Alături de Apatow, Schumer își transpune acum talentul pe marele ecran în primul ei film de mare lung metraj, ca scenaristă și protagonistă.

Comedie inspirată din realitate
Judd Apatow a descoperit-o pe Amy Schumer ascultând în mașină showul radio al lui Howard Stern; aceasta debutase la TV în 2013, cu un scechi pentru Comedy Central intitulat Inside Amy Schumer. La radio, Schumer a discutat cu verva ei obișnuită despre relațiil ei amoroase, despre viața ei sexuală, familie, și despre lupta tatălui ei cu scleroza multiplă. Apatow a fost fascinat de umorul ei negru și de sinceritatea ei dezarmantă: “Mi s-a părut că s-ar fi potrivit perfect să joace într-un film în care să-și spună povestea. Amy e foarte sinceră și vulnerabilă, și acesta e tipul meu preferat de comedie.”

Așa s-a născut “Trainwreck/ O tipă dezastru” , o comedie cu mult umor fără perdea și cu ceva mai puține șabloane decât de obicei. Zicem noi că merită o vizită la cinematograf...



 

Alte stiri din Film

Ultima oră