Patru zile până la premieră. Va detrona “Star Wars” filmul „Avatar” din fruntea box-office-ului?

14 Dec 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Patru zile până la premieră. Va detrona “Star Wars” filmul „Avatar” din fruntea box-office-ului?

În regia lui J.J. Abrams, cel care a regizat și ultimul Star Trek, pelicula este o continuare a faimoasei saga creată de George Lucas, dar de data aceasta acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de la episodul al şaselea al seriei, „Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi”, lansat în 1983.

Speculații

Cele mai mari publicaţii din industria filmului speculează zilnic pe tema noii pelicule, dar informaţiile oficiale sunt foarte puţine, producătorii mizând pe nota de mister şi anticipare.

De exemplu, la final de noiembrie, regizorul declara că primul cuvânt rostit în al şaptelea episod al seriei este „acesta” (this), ridicând speculaţiile la un nivel aproape absurd. Întrebările cel mai des rostite de presa de specialitate sunt următoarele: va replica noul episod nota din primele două despre perioada războiului civil şi va începe filmul cu o navă care pluteşte în spaţiu? Actorii şi producătorii păstrează, însă, tăcerea până la lansarea de anul acesta.

S-au vândut bilete de 50 de milioane de dolari

Cu toate acestea, cu o lună înainte de premiera noului filmului, în Statele Unite se vânduseră bilete în valoare de 50 de milioane de dolari, depăşind recordul de 25 de milioane de dolari stabilit în 2012 de „The Dark Knight Rises”. Vânzările record de bilete în avans vin pe turnanta unei aşteptări din ce în ce mai ridicate a fanilor.

Se știe deja că vânzările vor ajunge „sus”. Singura întrebare este doar cât de „sus”? Când se va trage linie unde se va situa noul Star Wars în box office-ul all time al filmelor? Sunt unii care deja spun că e posibil ca “Avatar”, liderul din acest moment, să fie detronat. Dar până atunci mai e…

Distribuție

Episodul al şaptelea al francizei „Războiul Stelelor: Trezirea Forţei” este regizat de J.J. Abrams şi îi are în distribuţie pe Harrison Ford, Daisy Ridley, Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Peter Mayhew, Gwendoline Christie, Oscar Isaac, Simon Pegg.

Filmul „Star Wars: Trezirea Forţei” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 18 decembrie 2015, în format 3D (în variantă subtitrată, precum și dublată), IMAX 3D şi 4DX (în varianta subtitrată). Biletele s-au pus deja în vânzare în cinematografele partenere.

Alte stiri din Film

Ultima oră