Octav, cel mai mare număr de spectatori pentru un film românesc în 2017

11 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Octav, cel mai mare număr de spectatori pentru un film românesc în 2017

Filmul românesc Octav, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, a adus în cinematografe, după primul weekend de la lansare, 27.221 de spectatori și încasări totale de 338.707 lei.

Octav a devenit astfel singurul film românesc care a adunat atât de mulți spectatori în sălile de cinema, în 2017, doar după primul weekend, conform unui comunicat al producătorilor.

Filmul a intrat în cinematografele din toată țara vineri, 6 octombrie.  Pelicula prezintă povestea lui Octav (interpretat  magistral de Marcel Iureș), care își retrăiește momentele cheie din trecutul său (de la jocurile copilăriei sau prima dragoste, până la amintirile dureroase legate de familia sa), prin prisma conștiinței unui om în vârstă de 84 de ani, odată cu reîntoarcerea la casa părintească.

"Octav e o poveste cu oameni, cu un om în care se recunosc toți oamenii de pe pământ. Este o poveste profund umană, acesta fiind și motivul principal pentru care am fost atras să joc în acest film. Avem nevoie de astfel de povești', a declarat Marcel Iureş.

Din distribuția filmului fac parte: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Vlad Rădescu, Maria Obretin, Ioan Andrei Ionescu, Alessia Tofan, Eric Aradits, Ștefan Velniciuc, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu și mulți alții.

Lung-metrajul, clasificat cu AG (Audiență Generală), este o coproducție România - Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi.

Scenariul este semnat de Serge Ioan Celebidachi și James Olivier, coloana sonoră este compusă de Vladimir Cosma, iar imaginea poartă semnătura renumitului Blasco Giurato.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Film

Ultima oră