În curând: “ORIZONT”, un thriller 100% românesc

16 Noi 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
În curând: “ORIZONT”, un thriller 100% românesc

 

Cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crișan, “Orizont”, va avea premiera mondială, la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul Tallin Black Nights Film Festival (13-29 Noiembrie 2015).

 

Pelicula, o adaptare liberă după nuvela “Moara cu noroc” de Ioan Slavici, a fost inclusă în competiția oficială a celei de-a 19 ediții a prestigiosului eveniment din capitala Estoniei.

 

Premiera mondială va avea loc în prezența echipei, vineri 20 noiembrie, de la ora 18.00 la Apollo Kino Solaris 3.

 

Tallin Black Nights Film Festival este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice la nivel mondial, fiind considerat de categoria A, alături de festivaluri precum Cannes, Berlin, Veneția, Locarno, Karlovy Vary.

 

“Orizont” spune povestea lui Lucian (András Hatházi) şi a Andrei (Rodica Lazăr) – soţ şi soţie, care, încercând să îşi găsească „norocul’, preiau în adminstrare o cabană pierdută undeva în Munţii Apuseni.

 

Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte şi la cabană e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.

 

Din distribuție mai fac parte Emilian Oprea, Maria Seleș, Ioan Paraschiv, Valeriu Andriuță, Elena Purea.

 

Imaginea este semnată de Oleg Mutu, montajul a fost realizat de Tudor Pojoni, scenografia Simona Pădurețu iar Alexandra Alma Ungureanu a fost responsabilă de costume.

 

În România “Orizont” va fi lansat în cinematografe, pe 12 Februarie 2016.

Alte stiri din Film

Ultima oră