Marcel Iureş: Filmul Octav este o poveste clară, minunată și frumoasă

04 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Marcel Iureş: Filmul Octav este o poveste clară, minunată și frumoasă

La Sala Palatului din Bucureşti va avea loc miercuri seară premiera de gală a filmului românesc Octav, regizat de Serge Ioan Celibidachi, cu Marcel Iureş, în rolul principal.

Marţi seară a avut loc proiecția filmului, urmată de o conferință de presă la ARCUB Gabroveni la care au participat o parte din actorii din distribuția filmului în frunte cu Marcel Iureș acompaniați de Blaco Giurato directorul de imagine și coscenaristul James Olivier. Iată câteva dintre gândurile împărtăşite ziariştilor de personalităţile prezente la conferinţa de presă. 

Regizorul Serge Ioan Celebidachi a explicat cum a luat naștere scenariul filmului. 'Am crescut cu foarte mulți bătrâni în jurul meu și cumva acest contrast al timpului a rămas ceva aparte pentru mine. Am scris textul împreună cu prietenul meu James Olivier, propunându-i cumva să explorăm trecutul, să ajungem la o evaluare a timpului. A fost de la bun început în scenariu această motivație a timpului. Nu este un film despre tatăl meu. De la Marcel Iureș a venit ideea să-l joace pe tatăl meu, să umple personajul principal Octav cu ceva mai mult. A fost o discuție foarte deschisă și o provocare foarte interesantă', a precizat regizorul Serge Ioan Celebidachi.

Marcel Iureș a explicat de ce a ales acest rol. 'L-am întrebat pe Serge cine este bătrânul și el mi-a spus că oricine. Atunci o să-l fac pe tatăl tău, i-am spus eu. A fost alegerea mea. Machiajul a fost într-adevăr formidabil. Cine vede filmul se convinge ușor de acest lucru. Nu în fiecare zi ai ocazia să-l poți întruchipa pe marele muzician. Să nu uităm că Sergiu Celibidache nu a fost doar un erou al muzicii, dar și a unei întregi țări. E mare lucru să dai viață unui astfel de personaj', a afirmat Marcel Iureș.

Pentru marele actor filmul 'Octav este o poveste clară, minunată și frumoasă' care prin prezența celor doi tineri în distribuție, Alessiei Tofan și a lui Eric Aradits care au puțin peste 10 ani, a oferit un grad mare de autenticitate peliculei. 'În această poveste se naște o familie temporară. Copiii sunt cei mai prețioși în familia asta și trebuie să ținem cont la maxim de ei. Ei nu au trucuri, nu se prefac ei sunt cinstiți. M-am înțeles de minune cu Alessia, mai ales că atunci când ai talent te înțelegi din plin', a subliniat Marcel Iures.

'La Octav am găsit cea mai minunată echipă din toată cariera mea, adică profesioniști care își iubesc munca și investesc pasiune. În România aveți o mare șansă astăzi să-i învățați pe ceilalți, repet să învățați lumea cum se face cinematografia', a subliniat directorul de imagine al filmului Blasco Giurato.

El l-a comparat pe Eric cu actorul Marcello Mastroianni. 'Ca personalitate și actor, Eric este incredibil. De îndată ce-și termina scenele devenea din nou copilul vesel care glumea, se juca. Ieșea din pesonaj cu o ușurință incredibilă. Actorii de obicei sunt foarte concentrați pe scenă sunt puțini care se întorc brusc în cotidian cu atâta bucurie și naturalețe. Eu cred că Eric va călca pe urmele marelui actor italian Marcello Mastroianni', a subliniat directorul de imagine.

Premiera filmului Octav în cinematografe va avea loc la 6 octombrie.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Film

Ultima oră