Noul super-erou al Marvel este o femeie nativ american, surdă și amputată

16 Ian 2024
Noul super-erou al Marvel este o femeie nativ american, surdă și amputată

Studiourile Marvel care se afla în spatele filmelor cu supereroi „Răzbunători”, „Thor” și „Captain America”, au devenit serioși cu cel mai recent serial de televiziune „Echo”. În serial, vedeta Alaqua Cox este surdă și are un picior protetic ca eroul de acțiune pe care îl joacă pe ecran scrie ABC7news. Disney este compania-mamă a Marvel.

Debutul foarte așteptat al celei mai recente serii Marvel, „Echo” se apropie.

Este cel mai recent proiect din Faza Cinci a Universului Cinematografic Marvel, iar seria de cinci episoade este difuzată atât pe Disney+, cât și pe Hulu.

Publicul l-a întâlnit pentru prima dată pe personajul principal Maya Lopez, cunoscut și sub numele de Echo, în „Hawkeye” din 2021.

Ea este acum vedeta propriului ei serial independent.

Vedeta care o interpretează nu numai că face furori pentru faptul că acesta este primul ei rol de actorie, dar Alaqua Cox depășește și barierele ca super-erou surd, indigen și amputat.

„Până acum a fost o călătorie grozavă”, a spus Cox. „A fost o călătorie sălbatică pentru că nu am avut nicio experiență de actorie înainte de asta.”

Cox, în vârstă de 26 de ani, lucra într-un depozit Amazon când un prieten i-a spus despre apelul de casting pentru noul super-erou al Marvel: o femeie surdă, indigenă din națiunea Choctaw din Oklahoma.

Cox jucase doar într-o piesă de liceu.

„Sunt atât de recunoscătoare pentru această oportunitate uriașă care mi-a fost oferită”, a spus ea. „Este suprarealist”.

Pare că acest rol a fost făcut la comandă pentru ea. Cox este din rezervația indiană Menominee din Wisconsin.

S-a născut surdă și este, de asemenea, este amputată si poarta o proteză de picior.

„Am o mulțime de comunități pe care le pot susține, iar majoritatea dintre ele sunt subreprezentate”, a spus ea.

"Sunt încântată că ei se pot vedea prin mine pe ecran. Sper că vor crede că pot face orice își pun în minte și că pot realiza orice", a adăugat ea.

Pentru a surprinde cu exactitate toate aceste comunități de pe ecran, regizorul și regizorul Navajo Sydney Freeland a fost foarte specific cu privire la echipa ei.

„Primul lucru pe care l-am făcut a fost că ne-am asigurat că avem scriitori surzi în camera scriitorului”, spune Freeland. „Ne-am asigurat că avem consultanți surzi în culise. Aveam un maestru ASL care ne traducea scripturile din engleză în ASL, deoarece unul dintre lucrurile pe care le-am învățat este că cele două limbi sunt de fapt foarte diferite una de cealaltă.”

De asemenea, a ales mai mulți actori indigeni surzi pentru a lucra alături de Cox.

„Pe partea nativă, am avut experți culturali choctaw, am avut scriitori choctaw în camera scriitorului și actori choctaw în fața camerei”, a spus Freeland.

Personajul lui Alaqua, Maya Lopez/Echo, este o luptătoare care transformă dizabilitățile în abilități.

„Este un fel de încrucișare între un răufăcător și un super-erou”, a spus Cox.

Cox este a doua femeie surdă a Marvel, alături de Lauren Ridloff în „Eternals”.

Când Alaqua a aflat că se alătură MCU, tânăra iubitoare de benzi desenate din ea a numit momentul „nebun”.

„Ea are un alt tip de superputere în comparație cu alți eroi Marvel”, a explicat Cox. "Cu siguranță nu este doar ca și cum ai trage cu lasere sau ai zbura în jurul unor puteri. Ea are aceste puteri care sunt mai mult legate de rădăcinile ei indigene."

În această serie, Cox reia legătura cu o figură din trecutul ei: Wilson Fisk sau Kingpin, un înfricoșător lord al crimei din New York City.

„Există un sentiment de durere”, a spus Vincent D'Onofrio, care îl interpretează pe Kingpin. „Așa că obții acest tip de chestie bine-contra-rău. Devine destul de intens și, uneori, poate fi violent”.

Tocmai așa a câștigat serialul Marvel Studios pentru primul rating TV-MA, pentru publicul matur.

„Oamenii mor, oamenii sunt uciși, oasele sunt rupte”, spune Freeland. "Dacă vrei niște spoilere pentru seria noastră. Pentru că ea se află în lumea interlopă criminală din New York, se întâmplă lucruri rele. Nu am vrut să ne ferim de asta, astfel încât ratingul să vină de fapt din poveste."

Povestea o duce, de asemenea, pe Echo acasă, în Națiunea Choctaw, pentru a se reconecta cu rădăcinile ei, într-un fel brut.

„Acest serial este puternic”, a spus Chaske Spencer, care îl interpretează pe Henry.

„Cred că „Echo” este brutal”, a spus Devery Jacobs, care o interpretează pe Bonnie. "Cred că este emoționant. Cred că este frumos."

De la echipa de scriitor la distribuție, vocile nativilor americani sunt autentice.

„Este timpul ca nativii să fie în MCU”, a spus Jacobs. „Că suntem capabili să prezentăm povești din comunitățile noastre și într-o dramă de familie cu adevărat serioasă.”

Alaqua este un fan Marvel de multă vreme și este mândră că este un avocat al oamenilor ca ea.

„De la comunitatea indigenă la comunitatea surzilor, la comunitatea amputaților, mi-aș dori să am această experiență când eram mic”, a spus Cox. „Sunt fericit că sunt acea experiență pentru ei acum”.

Disney este compania-mamă a Marvel, Disney+, Hulu și a acestei stații.

Alte stiri din Film

Ultima oră