Matt Damon e supărat pe Oscaruri. "E rușinos și jenant", e de părere actorul american

26 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Matt Damon e supărat pe Oscaruri.

Actorul american Matt Damon, 45 de ani, și regizorul britanic Steve McQueen, 46 de ani, se alătură starurilor de la Hollywood care contestă nominalizările pentru Oscar.

 ''A fost rușinos și jenant ca doi ani la rând să nu fie nominalizat niciun actor afro-american'', a declarat Matt Damon pentru Bustle la premiera filmului ''Manchester by the Sea'', în cadrul festivalului de film de la Sundance. ''Este un prim pas'', a adăugat el, referindu-se la promisiunea Academiei americane de film de creștere a diversității organizației. Damon a mai spus că ''va fi un drum foarte lung, însă măcar a fost făcut primul pas''.

Matt Damon, care a câștigat Oscarul în 1997 la categoria Cel mai bun scenariu pentru filmul "Good Will Hunting", se numără în acest an printre cei nominalizați la categoria Cel mai bun actor pentru rolul din ''The Martian''.

''Sper ca peste 12 luni să putem privi înapoi și să spunem că acesta a fost un moment de cumpănă. Îi mulțumim lui Dumnezeu că am spus lucrurilor pe nume'', a afirmat în The Guardian Steve McQueen , al cărui film "12 Years a Slave" a câștigat Oscarul pentru Cel mai bun film în 2013.

Ce-a de-a 88-a ediție a Oscarurilor va avea loc în 28 februarie la Los Angeles, gazda evenimentului fiind actorul de comedie Chris Rock.

Alte stiri din Film

Ultima oră