Festivalul filmului documentar de la Arad - fARAD 6

27 Sep 2019
Festivalul filmului documentar de la Arad - fARAD 6

Festivalul filmului documentar de la Arad - fARAD 6 anunță programul filmelor și al evenimentelor speciale, care vor transforma timp de o săptămână Aradul în locul de întâlnire al pasionaților de film documentar.

 - Festivalul începe marți, 2 octombrie, de la ora 19:30, cu filmul „Lumea de la picioarele tale” regizat de Jeremy Workman.

 - Festivalul propune și câteva evenimente speciale: proiecția filmului „Guvernul copiilor” de Ioana Mischie, în toate cele trei cinematografe de artă din Arad; filmul „Timebox”, al Norei Agapi, care continuă seria proiecțiilor accesibile persoanelor cu deficiențe de vedere; campania online #AradulAscuns, care provoacă locuitorii orașului să documenteze fotografic secvențe urbane sau instantanee surprinzătoare.

 - De asemenea, Laboratorul fARAD reunește proiecte de film documentar în dezvoltare, ai căror autori participă la un atelier intensiv susținut de Dana Bunescu și beneficiază de discutarea proiectelor lor cu regizorul Laurențiu Damian și cu invitații festivalului, regizorii Victor Moreno, Bo Wang, Pedro Ruiz și Nora Agapi. În acest an, Alexander Nanau, regizor al filmului „Colectiv”, va participa la o sesiune specială a Laboratorului, alături de Mihai Grecea, colaborator la realizarea filmului.

 - În premieră, ediția 6 fARAD se va extinde la București, propunând proiecții comune cu Festivalul de film UrbanEye și coordonând o dezbatere împreună cu revista Zeppelin.

 - Nu în ultimul rând, mult așteptata petrecere de închidere va fi animată de doi invitați speciali, pe care festivalul se bucură să îi aibă alături, Andreea Esca și bloggerul Cristian „Otravă” Șimonca. Ea va avea loc sâmbătă, 5 octombrie, după proiecția filmului „System K”, la Cafeneaua Literară Joy’s.

Mai mult informații și programul integral fARAD 6 îl găsiți alăturat (poate fi consultat pe www.farad.ro și pe pagina Facebook a festivalului)

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Film

Ultima oră