Festivalul de Film de la Veneța se organizează în perioada 2-12 septembrie 2020

21 Apr 2020 | scris de A.A.
Festivalul de Film de la Veneța se organizează în perioada 2-12 septembrie 2020

Festivalul de Film de la Veneţia a confirmat luni organizarea celei de-a 77-a ediţii în perioada 2-12 septembrie, în pofida pandemiei de coronavirus care a condus la anularea sau amânarea a numeroase festivaluri, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Noul calendar (...) este următorul: în perioada 2-12 septembrie, cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film condus de Alberto Barbera", a anunţat într-un comunicat Bienala de la Veneţia.

Cea de-a 17-a ediţie a Bienalei de Arhitectură, prezidată de Hashim Sarkis, va avea loc în perioada 29 august-29 noiembrie.

Într-un interviu acordat miercuri revistei Variety, delegatul general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux, a declarat că se gândeşte la o colaborare cu Festivalul de Film de la Veneţia. "Ca în fiecare an, am vorbit foarte mult cu Alberto Barbera, care este de asemenea îngrijorat, desigur. De la începutul crizei, am pus problema unei colaborări dacă Festivalul de la Cannes este anulat", a spus el.

Autorităţile franceze au hotărât să interzică festivalurile cel puţin până la jumătatea lunii iulie din cauza crizei coronavirusului. Cannes a anunţat marţi că ediţia sa din 2020 ar putea lua noi "forme".

Alte stiri din Film

Ultima oră