Globurile de Aur, duminică noaptea. Cine sunt favoriții?

07 Ian 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Globurile de Aur, duminică noaptea. Cine sunt favoriții?

Așa cum se știa, comedia muzicală "La La Land" este marea favorită a Galei. "La La Land", o poveste de iubire între o actriță aspirantă și un muzician de jazz, pleacă mare favorită cu șapte nominalizări, urmată de "Moonlight" și "Manchester by the sea", cu șase și respectiv cinci nominalizări.

Filmul, o declarație de dragoste pentru Los Angeles a regizorului Damien Chazelle, de 31 de ani, care a fost deja remarcat pentru "Whiplash" în urmă cu doi ani, este un favorit al pronosticurilor pentru cel mai bun film musical sau comedie întocmite de Goldderby.com. Acest site specializat în premii hollywoodiene îi dă câștigători și pe Emma Stone și Ryan Gosling, care cântă și dansează în rolurile principale din "La La Land", la categoriile rol principal feminin/masculin într-un film musical sau comedie, deși prima le are printre contracandidate pe Annette Bening ("20th Century Women") și Meryl Streep, iar al doilea va concura, printre alții, cu Hugh Grant și Colin Farrell ("The Lobster").

Potrivit RTBF, marele rival al "La La Land" de la categoria musical sau comedie va fi "Florence Foster Jenkins", cu Meryl Streep și Hugh Grant.

Concurența este mai dură la categoria dramă, unde "Manchester by the sea", despre un bărbat obligat să se ocupe de nepotul lui după moartea fratelui său, este cot la cot cu "Moonlight", povestea unui adolescent homosexual de culoare crescut de o mamă toxicomană.

La categoria cea mai bună actriță într-un rol dramatic favorită este Natalie Portman pentru rolul din "Jackie", în care îi dă viață fostei prime doamne americane Jacqueline Kennedy, în zilele care au urmat după asasinarea președintelui John F. Kennedy. Filmul va intra si in cinematografele din Romania, peste doua saptamani.

Actrița, deja laureată a două Globuri de Aur, le va avea ca rivale la această categorie pe Amy Adams ("Arrival") și Isabelle Huppert, care interpretează în "Elle", a regizorului Paul Herhoeven, rolul unei femei violate violate care încearcă să-și demaște agresorul.

Seriale
Charlotte Rampling este favorită pentru obținerea unui premiu pentru cea mai bună actriță în rol principal într-un miniserial sau film de televiziune, cu rolul din "London Spy", deși șanse bune la premiu au și Sarah Paulson ("The People v. O.J. Simpson: American Crime Story") sau Felicity Huffman ("American Crime").

În materie de televiziune, seara s-ar putea dovedi una memorabilă pentru miniserialul despre cazul O.J. Simpson, care are nu mai puțin de cinci nominalizări.

De asemenea, serialele polițist "The Night Of", de spionaj "The Night Manager" sau de science-fiction "Westworld", candidează și ele pentru mai multe premii, alături de "Stranger Things", "This Is Us" sau deja consacratul "Game of Thrones", informeaza Agerpres.

Premiu pentru intreaga cariera
Un singur lucru este sigur: Meryl Streep, care este nominalizată pentru a 30-a oară la un Glob de Aur, va primi premiul Cecil B. DeMille pentru prolifica sa carieră. Actrița americană, care a câștigat de altfel opt Globuri de Aur în întreaga sa carieră, va începe astfel "en fanfare" anul 2017, notează RTBF.

florence

Alte stiri din Film

Ultima oră