Doliu la Hollywood. Celebrul Robert Loggia a încetat din viaţă. Actorul din Scarface avea 85 de ani

05 Dec 2015 | scris de Veronica M. Florentina
Doliu la Hollywood. Celebrul Robert Loggia a încetat din viaţă. Actorul din Scarface avea 85 de ani

Celebrul actor ROBERT LOGGIA, care a jucat roluri în filme precum “Scarface”, “Prizzi’s Honor”, “Big” şi “Independence Day”, a încetat din viaţă la vârsta de 85 de ani.

Loggia a murit la domiciliul său din Los Angeles, în urma complicaţiilor provocate de boala Alzheimer, cu care se lupta de cinci ani, transmite DPA.

Născut în 3 ianuarie 1930 în Staten Island, New York, din părinţi imigranţi sicilieni, Robert Loggia, pe numele său real Salvatore Loggia, a început să lucreze în radio, televiziune şi film în anii 1950. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără "An Officer and A Gentleman" (1982), "Scarface" (1983) şi "Prizzi's Honour" (1985).

Pentru rolul detectivului din thrillerul "Jagged Edge" (1985), cu Glenn Close şi Jeff Bridges, a fost nominalizat la premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar, pe care l-a pierdut în favoarea lui Don Ameche ("Cocoon").

Unul din ultimele sale roluri memorabile a fost cel al violentului gangster Feech La Manna din serialul "The Sopranos"(2004).

Alte stiri din Film

Ultima oră