Documentar nou pe Netflix: Michelle Obama – Povestea mea

28 Apr 2020 | scris de A.A.
Documentar nou pe Netflix: Michelle Obama – Povestea mea

Netflix lansează pe 6 mai un documentar original semnat de regizorul Nadia Hallgren despre viața fostei Prima Doamnă a Americii, Michelle Obama.

Documentarul se bazează pe turneul efectuat de Obama în peste 34 de orașe cu ocazia lansării cărții autobiografice ”Povestea mea”, precizează The Guardian.

”În aceste vremuri atât de dificile pe care le trece toată populația lumii este extrem de dificil să reușești să te menții conectat la realitate și să-ți păstrezi și o doză de optimism, dar sper că veți reuși să vă deconectați de la probleme și să vă bucurați de acest documentar”, a transmis printr-un comunicat Michelle Obama.

Referindu-se la regizoarea documentarului, cunoscută și pentru impresionantul reportaj ce a prezentat efectele uraganului Maria și pagubele aduse familiilor portoricane, a declarat că a fost uimită de talentul său ieșit din comun, de inteligența și compasiunea de care a dat dovadă cu fiecare secvență a documentarului. ”Cel mai important ea a reușit să transpună prin imagini mesajul meu către comunități, cât sunt de valoroase în vremuri dificile”.

Hallgren a povestit cât a fost de dificil să filmeze și câteva secunde din spatele gărzilor de protecție a lui Michelle sau cum a trebuit să calculeze fiecare unghi pentru a reuși să se încadreze într-un spațiu extrem de limitat pentru a nu invada intimitatea locuinței familiei Obama. ”Am încercat să mă concentrez pe viața de după Casa Albă, pe noua viață a lui Michelle și mai ales pe planurile de viitor.”

Memoriile lui Obama au devenit un bestseller din primele zile de la lansarea din 2018, cifrele depășind 10 milioane de copii vândute la nivel mondial.

Potrivit unui studiu, Michelle a fost votată cea mai admirată femeie din lume în ultimii doi ani.

Chiar și cel mai important oponent în cursa electrorală, Joe Biden a declarat că ar alege-o pe Obama fără să clipească să devină noul vicepreședinte ale Statelor Unite.

Documentarul Netflix apare la niciun an de la semnarea unui contract cu familia Obama și este lansat la scurt timp după seria de documentare ce prezintă viața unei alte Prime Doamne, Hillary Clinton.

 

Alte stiri din Film

Ultima oră