Documentar BBC: Coreea de Nord produce și vinde arme și droguri, în ciuda sancțiunilor internaționale

16 Oct 2020
Documentar BBC: Coreea de Nord produce și vinde arme și droguri, în ciuda sancțiunilor internaționale

„Cârtița: sub acoperire în Coreea de Nord” („The Mole: Undercover in North Korea”) este o producție interesantă. Filmul este cu atât mai important dacă aflăm că reprezintă rezultatul eforturilor de 10 ani ale realizatorului Mads Brügger. Un înalt oficial de la ONU a declarat pentru BBC că există multe informații în film care aduc autenticitate producției.

O asociație internațională a prietenilor Coreei de Nord, prezidată de un spaniol.
Un tânăr danez care admiră poporul nord-coreean.
Un fost soldat în Legiunea Străină, condamnat pentru trafic de droguri.
Un realizator de film interesat să creeze valuri.

Iată elemente suficiente care să facă din documentarul „Cârtița: sub acoperire în Coreea de Nord” („The Mole: Undercover in North Korea”) o producție interesantă. Filmul este cu atât mai important dacă aflăm că reprezintă rezultatul eforturilor de 10 ani ale realizatorului Mads Brügger. Un înalt oficial de la ONU a declarat pentru BBC că există multe informații în film care aduc autenticitate producției.

Prin înregistrări video realizate pe ascuns, filmul dezvăluie un aspect mai puțin știut despre Coreea de Nord: cu ajutorul unor colaboratori din afara țării, oficialii din cel mai închis stat din lume se implică în acțiuni ilegale. În ciuda sancțiunilor internaționale, Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) poate construi în state precum Namibia sau Uganda fabrici care să producă armament de toate tipurile și droguri de mare risc, cum ar fi metamfetamină. Totul sub acoperirea unor afaceri cinstite, precum hoteluri, complexuri de recreere etc.

CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI

Alte stiri din Film

Ultima oră