Un jurnalist albanez a fost arestat pentru o postare pe Facebook. Despre ce faptă gravă este vorba

11 Mai 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Un jurnalist albanez a fost arestat pentru o postare pe Facebook. Despre ce faptă gravă este vorba Galerie foto (2)

Un jurnalist albanez a fost arestat miercuri după ce a postat pe Facebook nici mai mult, nici mai puţin decât o instigare la crimă. Iar persoana vizată era nimeni alta decât croata Romana Vlahutin, şefa delegaţiei Uniunii Europene la Tirana.

În viziunea jurnalistului Kastriot Myftaraj, fiecare albanez care îşi iubeşte ţara o poate ucide pe Romana, căci acesta ar fi un act antiterorist, nu unul terorist, scrie balkaninsight.com.

Myftaraj a acuzat-o pe Romana Vlahutin că ar fi acordat sprijin necondiționat Guvernului de centru-stânga condus de premierul Edi Rama, că ar fi încercat să submineze opoziția și că ar fi urmărit crearea pe scena politică albaneză a unei mișcări numite „Noua Iugoslavie”. De asemenea, jurnalistul a declarat că oficialul european ar avea legături cu magnatul și filantropul american de origine ungară George Soros.

Poliţia albaneză a confirmat arestarea jurnalistului, conform legislaţiei în vigoare, care stipulează pedepse de până la trei ani de închisoare pentru incitare la violenţă la adresa ordinii constituţionale.

„Myftaraj a publicat o postare în care face apel la acte de violență împotriva ordinii constituționale”, se arată într-un comunicat de presă al poliției.

Romana Vlahutin ocupă postul de reprezentant al UE la Tirana din 2014. Atacurile în presă îndreptate împotriva ei au început din momentul în care a adoptat o poziție fermă în sprijinul procesului de reformă a sistemului judiciar din Albania.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră