Barack Obama: gestionarea pandemiei în SUA este ''dezastru haotic absolut''

10 Mai 2020 | scris de A.A.
Barack Obama: gestionarea pandemiei în SUA este ''dezastru haotic absolut''

Fostul preşedinte american Barack Obama a ieșit pentru prima dată cu o declarație extrem de dură legată succesorul său, Donald Trump.

În cadrul unor conversații private, Obama a declarat că modul în care succesorul său Donald Trump a gestionat noua pandemie de coronavirus este un ''dezastru haotic absolut'', transmite BBC News.

Fostul președinte a declarat că se va implica activ în campania electorală a lui Joe Biden, principalul contracandidat al lui Trump.

Opinia sa a fost transmisă în cadrul unei convorbiri telefonice în care îndemna membrii fostei sale echipe guvernamentale să lucreze pentru campania lui Biden, precizează CNN.

”Ar fi fost extrem de dificil să gestionezi această pandemie pentru orice guvern, dar acest guvern a generat un dezastru haotic absolut”, susține Obama.


"Alegerile viitoare, la toate nivelurile, sunt importante deoarece nu vom înfrunta doar un individ sau un partid politic", a spus Obama, potrivit surselor citate. El consideră că adevăratul adversar îl reprezintă ''tendinţele pe termen lung'' precum ''a fi tribali, divizaţi, a-i vedea pe ceilalţi ca duşmani'', tendinţe care riscă să caracterizeze ''viaţa americană''.

Încă foarte popular în rândul democraţilor, Barack Obama a lăsat deja să se înţeleagă că miliardarul republican ''a respins avertismentele'' cu privire la riscurile unei pandemii.

Statele Unite ale Americii au raportat peste 77.000 de decese și mai mult de 1,2 milioane de persoane pozitive cu noul coronavirus

Donald Trump este acuzat de criticii săi că la începutul lunii februarie a minimalizat ameninţarea, apoi a dat instrucţiuni contradictorii şi confuze, între apelurile la prudenţă şi graba în ceea ce priveşte redresarea economiei.  Acesta a conștientizat gravitatea problemei spre sfârșitul lunii martie când pandemia era prezentă de ceva timp pe teritoriul american.

Alte stiri din Externe

Ultima oră