Șofer român, prins de soldații armatei austriece cu 5 refugiați în mașină

26 Apr 2016 | scris de Istvan Deak
Șofer român, prins de soldații armatei austriece cu 5 refugiați în mașină

Luni noapte, în jurul orei locale 03.20, un șofer român de 40 de ani a fost oprit în trafic de soldații armatei austriece la punctul de trecere a frontierei Sicheldorf, la granița cu Germania. În mașina sa înmatriculată în Polonia se aflau cinci persoane din Bangladesh.

Două dintre acestea erau ascunse în portbagaj. Cei cinci au prezentat documente procurate din Ungaria. Conform Kleine Zeitung, românul a fost transferat de poliția austriacă în arest preventiv în Graz. Cei cinci cetățeni din Bangladesh au ajuns într-o tabără de refugiați. Primele informații arată că cei cinci au intrat în Europa prin Italia și se află de câteva luni pe teritoriul UE.

Anchetatorii sunt convinși că românul face parte dintr-o rețea specializată în acest scop. “Modul de operare al cetățeanului român, faptul că avea plăcuțe de înmatriculare din Polonia, confirmă ipoteza noastră. Am analizat convorbirile sale telefonice și am constatat că primea în mod repetat apeluri cu indicații, probabil de la șefii rețelei”, a explicat un polițist.

Alte stiri din Externe

Ultima oră